Σάββατο 4 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Προς μηδενικές ... αυξήσεις
  • Προς αυτή την κατεύθυνση προϊδέασε χτες αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ ο υφυπουργός Οικονομικών!
  • "Τελειωμένη υπόθεση" και η περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων!

Για μηδενικές... αυξήσεις στους δημόσιους υπάλληλους το '98, προϊδέασε χτες ο υφυπουργός Οικονομικών, Ν. Χριστοδουλάκης,σε συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ! "Το μισθολόγιο - ισχυρίστηκε ο υφυπουργός - έδωσε 10% αυξήσεις στους δημόσιους υπάλληλους. Ο τιμάριθμος είναι 5%, άρα είχατε καθαρή αύξηση 5%"!

Για να μη μείνει καμιά αμφιβολία για το τι εννοεί, ο υφυπουργός είπε στη συνέχεια: "Πετύχαμε να μειώνεται ο τιμάριθμος, οπότε αυτό μας επιτρέπει να γίνεται πιο συντεταγμένη συζήτηση, για πιο ουσιαστικά ζητήματα από τα οικονομικά"!

Η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει σε ακόμα πιο σκληρή επίθεση λιτότητας, "πατώντας" πάνω και στην υποχωρητικότητα και συμβιβαστική στάση της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ, η οποία έθεσε σαν "αίτημα" να δοθούν δραχμικές αυξήσεις και συγκεκριμένα να αυξηθούν οι κατώτερες αποδοχές από 183.000 δρχ. σε 200.000 δραχμές. Ο υφυπουργός εμφανίστηκε ευχαριστημένος απ' αυτό και άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να δοθεί κάποια ελάχιστη αύξηση, αλλά μόνο στα κατώτερα κλιμάκια.

Ενδεικτικό της "επιμελούς" στάσης της ηγεσίας της ΑΔΕΔΥ είναι και η συμμόρφωσή της σε σχετικές υποδείξεις του υφυπουργού, θέτοντας "αίτημα" να δημιουργηθεί Ταμείο Περίθαλψης και ουσιαστικά να μπει πρόσθετο χαράτσι στους εργαζόμενους στο δημόσιο. Οι υποδείξεις είχαν δοθεί σε ανάλογη συνάντηση που είχε τον περασμένο Μάη η ΑΔΕΔΥ μαζί του, όπου ο υφυπουργός είχε πει ότι στοιχίζει πολύ η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των δημοσίων υπαλλήλων και είχε κάνει λόγο για δημιουργία Ταμείου Περίθαλψης, με συγχώνευση των υπαρχόντων Ταμείων Αρωγής και με στόχο την κατάργηση των σχετικών κονδυλίων απ' τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ο υφυπουργός χαιρέτισε το... αίτημα που "έχει - είπε - μείζον ενδιαφέρον" και είπε πως για την προώθησή του θα δημιουργηθεί επιτροπή με συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ.

Οσον αφορά τα οικογενειακά επιδόματα, τα οποία περικόπηκαν από χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους με το νέο μισθολόγιο, ο υφυπουργός είπε: "Δεν πρόκειται να δοθούν και στους δυο συζύγους οικογενειακά επιδόματα. Είναι τελειωμένο ζήτημα".

Προγραμματίστηκε νέα συνάντηση της ΑΔΕΔΥ με τον Ν. Χριστοδουλάκη σε 10 μέρες, όπου ο υφυπουργός είπε ότι θα δώσει πιο συγκεκριμένες απαντήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ