Σάββατο 4 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΟΥΡΜ ΓΚΡΑΤΣ
Ανερχόμενη δύναμη

Μια ανερχόμενη δύναμη στο αυστριακό ποδόσφαιρο, χωρίς όμως περγαμηνές, εντός ή εκτός συνόρων, είναι η Στουρμ Γκρατς. Ιδρύθηκε το 1909. Εδρα της είναι το "Στούρμπλατς" χωρητικότητας 15.000 θεατών, άσπρο - μαύρο - πράσινο τα χρώματα της.

Βρισκόταν πάντα στη σκιά των δυο μεγάλων της Βιέννης (Αούστρια, Ραπίντ) και ποτέ δεν πήρε πρωτάθλημα. Στην τροπαιοθήκη της έχει δύο κύπελλα ('96, '97). Φέτος υπό τις οδηγίες του γνωστού μας Ιβιτσα Οσιμ βρίσκεται στην πρώτη θέση με 30 βαθμούς και 27 - 8 γκολ. Μετά από 13 αγώνες έχει 9 νίκες, 3 ισοπαλίες και μόνο μια ήττα.

Στην Ευρώπη έχει μπει δύο φορές σε προημιτελικά. Την πρώτη στο Κυπελλούχων ('75 - '76) που αποκλείστηκε από την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης (0 - 2, 0 - 1) και τη δεύτερη στο Κύπελλο UEFA όταν βρήκε μπροστά της τη Νότιγχαμ (έχασε 1 - 0 εκτός, 1 - 1). Συνολικά έχει 10 συμμετοχές στην Ευρώπη με 34 αγώνες (8 νίκες, 10 ισοπαλίες, 16 ήττες και 34 - 44 γκολ).

Απέναντι σ' ελληνική ομάδα στα Κύπελλα Ευρώπης θα βρεθεί για πρώτη φορά. Πάντως για να μπει στην κληρωτίδα απέκλεισε με δύο νίκες (0 - 1, 3 - 0) το ΑΠΟΕΛ. Ο Οσιμ στο δεύτερο παιχνίδι είχε χρησιμοποιήσει τους Σίντορτσουκ, Φόντα, Μίλανιτς, Πόποβιτς (69' Σπιτέρι), Νόικιρσνερ, Σουπ (46' Πος), Μάλιτς, Ρεϊνμάιερ, Πρίλασνιγκ, Βάστιτς, Χας (69' Χόπερ). Τα τρία γκολ στις δύο συναντήσεις πέτυχαν οι Ρεϊνμάιερ, Βάστιτς και Χας.

Τα αστέρια της είναι είναι ο Γερμανός Φόντα (λίμπερο), ο Ελβετός Σουπ (χαφ), ο διεθνής Σλοβένος στόπερ Μίλανιτς και ο διεθνής Αυστριακός επιθετικός Βάστιτς.

  • Την Κυριακή υποδέχεται τη Λουστενάου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ