Σάββατο 4 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΣΕΡ
Η ομάδα του Γκι Ρου

Ενα σπάνιο ρεκόρ συνοδεύει τη γαλλική ομάδα, αφού ίσως είναι η μοναδική ομάδα σε όλο τον κόσμο που έχει τον ίδιο προπονητή για... 36 χρόνια τον 59χρονο Γκι Ρου.

Η καλύτερη στιγμή στην ιστορία της ομάδας ήταν το 1996, όταν κατάφερε να κατακτήσει το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της. Φέτος βρίσκεται στην 6η θέση του γαλλικού πρωταθλήματος. Την περίοδο 1987-'88αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, με τους "πράσινους" να παίρνουν την πρόκριση, αφού νίκησαν στην Αθήνα με 2-0 και έχασαν στη Γαλλία 3-2. Δύο χρόνια αργότερα ο Ολυμπιακός βρέθηκε στον δρόμο της Οσέρ, αλλά ήταν πιο τυχερή, αφού έφερε 1-1 στο Καραϊσκάκη και 0-0 στη Γαλλία.

Η ευρωπαϊκή της πορεία δεν έχει πολλές περγαμηνές. Φέτος πήρε την πρόκριση αφού κατέκτησε το Ιντερτότο νικώντας στον τελικό την Ντούισμπουργκ με 2-0. Στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε την ισπανική Λα Κορούνια με 2-0 (εκτός) και 0-0 (εντός). Φέτος στην Οσέρ μετακόμισαν 5 παίκτες, οι οποίοι είναι: Γκομά (αμυντικός), Λαχουέρ, Ζενσάμπ, Σεκτιουί (μέσοι), Γκιβάρς (επιθετικός). Πιθανή ενδεκάδα: Σαρμπονιέρ, Γκομά, Σιλβέστρ, Ντανιού, Ραμπαρινόβι, Λαχουέρ, Λαμουσί, Σιμπιέρσκι, Μαρλέ, Γκιβάρς, Ντιομέντ.

Η ταυτότητά της συνοπτικά: Ετος ίδρυσης: 1905. Χρώματα: Λευκά. Εδρα: Αμπέ Ντεσάμπ (26.000). Πρωταθλήματα: 1. Κύπελλα: 2. Το παλμαρέ της στο ΟΥΕΦΑ: 36 αγώνες - 18 νίκες - 8 ισοπαλίες - 10 ήττες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ