Κυριακή 12 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ"
Δράση για τη συγκρότηση του Λαϊκού Μετώπου

Ευρύτερη η απήχηση των θέσεων του Κόμματος μέσα στο λαό. Αναγκαιότητα η γρήγορη βελτίωση της δουλειάς όλων των στελεχών και μελών από την Κεντρική Επιτροπή έως τις ΚΟΒ

Οι θέσεις του Κόμματος βρίσκουν απήχηση ευρύτερα μέσα στο λαό, τονίζει η Απόφαση της Συνόδου της ΚΕ του ΚΚΕ, με θέμα τον απολογισμό δράσης στον ένα χρόνο από τη διεξαγωγή του 15ου Συνεδρίου και τα καθήκοντα για το επόμενο διάστημα. Η ΚΕ εξέτασε τα αποτελέσματα της δράσης του Κόμματος σε όλους τους βασικούς τομείς της ιδεολογικής, πολιτικής, οργανωτικής δράσης. Επισημαίνει την αναγκαιότητα να ενταθεί η προσπάθεια, ώστε να τεθεί στο επίκεντρο της ιδεολογικής, πολιτικής, πρακτικής δράσης του Κόμματος η υπόθεση της δημιουργίας των προϋποθέσεων για την οικοδόμηση του αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού δημοκρατικού μετώπου. Ταυτόχρονα, τονίζεται η ανάγκη ενίσχυσης του ιδεολογικοπολιτικού μετώπου, το οποίο προβλέπεται να οξυνθεί ιδιαίτερα μπροστά στα 80χρονα του Κόμματος, μέσα από τη σχεδιασμένη, πολύπλευρη επίθεση των επιτελείων της άρχουσας τάξης, με τη "συμβολή" πρώην στελεχών του Κόμματος, ενάντια στην ιστορία, στην ιδεολογία, στην πολιτική και την οργάνωσή του.

Η Σύνοδος εκτίμησε παράλληλα την πορεία των πολιτικών εξελίξεων ένα χρόνο μετά τις βουλευτικές εκλογές και επισήμανε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προχωρά με ταχύτητα και αποφασιστικότητα στην υλοποίηση, σε πλάτος και σε βάθος, ενός μεγάλου μέρους των σύγχρονων καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων. Η κυβέρνηση δίνει ολόπλευρη βοήθεια στο μεγάλο κεφάλαιο της χώρας μας, στον πιο σκληρό πυρήνα του. Ταυτόχρονα, οργανικό στοιχείο της κυβερνητικής πολιτικής είναι η διαμόρφωση ενός σύγχρονου, ακόμα πιο αυταρχικού, αντιδημοκρατικού κράτους, η ενίσχυση των μηχανισμών καταστολής, βίας και εξαγοράς.

Για την παραπέρα βελτίωση της δουλιάς όλου του Κόμματος, η ΚΕ έθεσε ορισμένα κριτήρια, που αφορούν όλα τα καθοδηγητικά όργανα και τις ΚΟΒ, όπως:- Το συγκεκριμένο άνοιγμα της πολιτικής δράσης σε ευρύτερο χώρο.

- Η συμμετοχή στη δράση των σωματείων, τα αποτελέσματα στις αρχαιρεσίες.- Τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας στη συσπείρωση δυνάμεων.

- Η ανάπτυξη των γραμμών μας, ιδιαίτερα από την εργατική τάξη και τη νεολαία.

- Η αύξηση της κυκλοφορίας του "Ριζοσπάστη".

- Η αύξηση των εσόδων του Κόμματος από συνδρομές και ενισχύσεις.


ΣΕΛ.  23   -   24,    33   -   3
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με σχεδιασμένα βήματα για την οικοδόμηση της κοινωνικής συμμαχίας (2009-02-07 00:00:00.0)
Ενίσχυση του κόμματος, μπροστά στους νέους αγώνες (2006-01-28 00:00:00.0)
Δράση με στόχο το Μέτωπο (2005-01-14 00:00:00.0)
Πρώτες εκτιμήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της 13ης Ιουνίου 2004 (2004-06-15 00:00:00.0)
Για τη δουλιά στην εργατική τάξη και το συνδικαλιστικό κίνημα (2002-02-24 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1996-02-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ