Σάββατο 28 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Ενίσχυση του κόμματος, μπροστά στους νέους αγώνες

Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΕΚΡ - ΚΚΡ

Την επίτευξη του στόχου της δημιουργίας των προϋποθέσεων για την επικύρωση του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας (ΚΕΚΡ - ΚΚΡ) από τις ρωσικές αρχές, στη βάση της νέας ισχύουσας νομοθεσίας για τα πολιτικά κόμματα, διαπίστωσε η Ολομέλεια της ΚΕ του κόμματος, που συνεδρίασε πρόσφατα στη Μόσχα.

Οπως τονίζεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, στην Ολομέλεια εκτιμήθηκε ότι οι περισσότερες περιφερειακές οργανώσεις του κόμματος ανταποκρίθηκαν στο καθήκον της προετοιμασίας του κόμματος και των περιφερειακών του δομών, για να περάσουν τον έλεγχο, που θα ασκήσουν στο επόμενο διάστημα οι Διευθύνσεις των ομοσπονδιακών αρχών της χώρας, που έχουν δημιουργηθεί γι' αυτό το σκοπό. Οπως τονίζεται στην προσπάθεια αυτή, έγινε κατορθωτό το ΚΕΚΡ - ΚΚΡ όχι μόνο να αυξήσει τις οργανωμένες δυνάμεις του, αλλά και να ισχυροποιήσει παραπέρα τη σύνδεση των περιφερειακών οργάνων του με τον κομματικό κρίκο των τοπικών κομματικών οργανώσεων.

«Η Ολομέλεια υπογράμμισε ιδιαίτερα πως η επικύρωση του κόμματος και η αύξηση των γραμμών του δεν αποτελεί αυτοσκοπό, αλλά το μέσο για την ενίσχυση των δεσμών του κόμματος με τις μάζες, πρώτα απ' όλα με την εργατική τάξη, όπως και την αύξηση των πρωτοβάθμιων οργανώσεων των συνδικάτων της "ΖΑΣΙΤΑ". Η Ολομέλεια της ΚΕ σημείωσε πως η ανάπτυξη της ταξικής πάλης στη Ρωσία το προηγούμενο διάστημα επιβεβαίωσε πως είναι αναπόφευκτη και αναγκαία η συμμετοχή του κόμματος στο στάδιο του οικονομικού αγώνα. Η Ολομέλεια επιφόρτισε την Ιδεολογική Επιτροπή της ΚΕ και την Επιτροπή για το εργατικό κίνημα, να ενισχύσουν τη δουλιά για την αποκάλυψη της αντιδραστικής γραμμής της ηγεσίας της Ομοσπονδίας των ανεξάρτητων συνδικάτων Ρωσίας, ώστε να παρθούν πρωτοβουλίες στον αγώνα για την ιδεολογική καθοδήγηση των συνδικαλιστικών ενώσεων, που σήμερα βρίσκονται υπό την ιδεολογική και πολιτική επιρροή της αστικής τάξης», σημειώνεται στο δελτίο Τύπου.

Παράλληλα, η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΕΚΡ - ΚΚΡ προσανατόλισε τις κομματικές δυνάμεις στον άμεσο αγώνα, που αφορά στις συνέπειες για τους εργαζομένους από την αντιδραστική μεταρρύθμιση των δημοτικών υπηρεσιών. Πρότεινε στις αντιπολιτευτικές δυνάμεις της Ρωσίας η κλιμάκωση του αγώνα για το ζήτημα αυτό, με παρρωσικές κινητοποιήσεις στις 17 - 18 Φλεβάρη.

Η ΚΕ του ΚΕΚΡ - ΚΚΡ, για άλλη μια φορά, κατήγγειλε την προβοκατόρικη αντικομμουνιστική επίθεση στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Επίσης, αποφάσισε τη σύγκληση του τακτικού συνεδρίου του κόμματος στις 15 - 16 Απρίλη 2006 και καθόρισε το μέτρο εκπροσώπησης των κομματικών οργανώσεων.

Απέστειλε, τέλος, χαιρετιστήριο μήνυμα στον Α` Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚ Λιθουανίας, Μ. Μπουροκιάβιτσιους, που πρόσφατα απελευθερώθηκε από τις φυλακές, όπου βρίσκονταν για την πολιτική του στάση.


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ