Σάββατο 28 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Δημιουργία νέας στρατιωτικής δύναμης...

...με πρόσχημα την «προστασία από όπλα μαζικής καταστροφής»!

Και στο Ιράκ οι Αμερικανοί... έψαχναν για όπλα μαζικής καταστροφής

Associated Press

Και στο Ιράκ οι Αμερικανοί... έψαχναν για όπλα μαζικής καταστροφής
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Σχέδια, προγραμματισμοί, στόχοι, αλλαγή προσανατολισμού για το Πεντάγωνο για την επόμενο τετραετία; Το θέμα έχει ανάψει φωτιές στην Ουάσιγκτον και ήδη οι διαρροές των σχεδίων είναι συνεχείς, όσον αφορά στον πόλεμο του Ιράκ, το μέγεθος των Ενόπλων Δυνάμεων, τον ανασχηματισμό τους και ένα ακόμη σχέδιο αποκαλύπτει η χτεσινή «Ουάσιγκτον Ποστ», όπου αναφέρει ότι το αμερικανικό Πεντάγωνο προτείνει τη δημιουργία μιας νέας στρατιωτικής δύναμης που θα «εμποδίζει τη μεταφορά όπλων μαζικής καταστροφής από χώρες όπως η Βόρεια Κορέα και το Ιράν σε τρομοκρατικές οργανώσεις»! Φυσικά, οι ιμπεριαλιστές που είναι οι πρώτοι κάτοχοι όπλων μαζικής καταστροφής είναι σίγουρο ότι θα χρησιμοποιήσουν και αυτό το σώμα για την επέκταση της δικής τους τρομοκρατίας.

Σύμφωνα, πάντως, με τις πληροφορίες της «Ουάσινγκτον Ποστ», η μονάδα αυτή θα αποτελείται από αρκετές εκατοντάδες στρατιώτες, ανάμεσά τους ειδικές υπηρεσιακές δυνάμεις και μέλη των μυστικών υπηρεσιών. Εννοείται ότι και αυτή η πρόταση περιλαμβάνεται στην εκτεταμένη έκθεση για την αμερικανική αμυντική στρατηγική, που θα στείλει ο υπουργός Αμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ στον Πρόεδρο Μπους στις 6 Φλεβάρη.

Στο κεφάλαιο της έκθεσης που αναφέρεται στα όπλα μαζικής καταστροφής, επισημαίνεται πως η νέα αυτή στρατιωτική δύναμη θα έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει και να παραδίδει με ασφάλεια όπλα μαζικής καταστροφής πριν αυτά πέσουν στα χέρια τρομοκρατικών οργανώσεων.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, που αναφέρει ότι έχει στη διάθεσή της τμήματα της έκθεσης, τον πυρήνα της δύναμης αυτής θα αποτελέσει η 20ή Δύναμη Επιμελητείας του αμερικανικού στρατού και θα υπολογίζεται πως θα αρχίσει να αναλαμβάνει αποστολές από το 2007.

Μπους: Υπεραμύνεται των παρακολουθήσεων

Εν τω μεταξύ, σε ένα άλλο μέτωπο που παραμένει ανοιχτό, αυτό των παράνομων παρακολουθήσεων των συνδιαλέξεων των Αμερικανών πολιτών, επανήλθε ο Αμερικανός Πρόεδρος υπεραμυνόμενος, για άλλη μια φορά, της απόφασής του να επιτρέψει την παρακολούθηση, τονίζοντας πως ήταν νόμιμη, ενώ δήλωσε ότι θα αντισταθεί τις πιέσεις για αλλαγή της νομοθεσίας.

Την αντίδραση Μπους προκάλεσε ο πρώην αντιπρόεδρος, Αλ Γκορ, που ζήτησε τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής, για να διερευνηθεί κατά πόσον ο Πρόεδρος παραβίασε τη νομοθεσία, ενώ σχετική συζήτηση θα γίνει και στο Κογκρέσο. Ο Μπους δήλωσε ότι ενήργησε με στόχο να επιτρέψει στην Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας να μπορεί ταχύτατα να παρακολουθεί τις ύποπτες συνομιλίες, ώστε να αποτραπούν νέες επιθέσεις τρομοκρατών. Υποστήριξε δε ότι νομοσχέδιο που εγκρίθηκε από το Κογκρέσο, μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτέμβρη του δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί οποιοδήποτε μέσον εναντίον του εχθρού, στο πλαίσιο του πολέμου εναντίον της τρομοκρατίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ