Σάββατο 28 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Χ. Καρζάι: «Να συνεχιστεί η κατοχή»

ΚΑΜΠΟΥΛ - ΝΤΑΒΟΣ.--

Ο Αφγανός Πρόεδρος Χάμιντ Καρζάι δήλωσε χτες ότι θεωρεί πως η χώρα του θα χρειαστεί τα ξένα στρατεύματα ίσως για πέντε - ή δέκα - χρόνια ακόμη! Μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός στην Ελβετία, ο πλήρως συνταυτισμένος με τις επιδιώξεις των κατοχικών δυνάμεων Καρζάι - πρώην έμμισθος της CIA, κατά δημοσιεύματα σε πολλά αμερικανικά ΜΜΕ - υποστήριξε ότι η αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων «συνδέεται άμεσα με την πρόοδο που θα γίνει στο Αφγανιστάν, στους δικούς μας θεσμούς», ειδικά σε ό,τι αφορά το στρατό και την αστυνομία που εκπαιδεύουν οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους.

Στο μεταξύ, χτες επτά μαχητές Ταλιμπάν σκοτώθηκαν και πέντε Αφγανοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν όταν σημειώθηκε μάχη σε αστυνομικό τμήμα στο νότο. Επίσης χτες, σκοτώθηκαν δύο αστυνομικοί και τραυματίστηκαν άλλοι δύο όταν βόμβα που είχε τοποθετηθεί στην άκρη δρόμου εξερράγη και έπληξε το όχημά τους.

Στο μεταξύ, στρατοδικείο των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν άρχισε να δικάζει τον Τζέιμς Χέις, έναν Αμερικανό στρατιώτη που κατηγορείται ότι προέβη σε ξυλοδαρμό δύο κρατουμένων. Αλλος ένας στρατιώτης οδηγείται σε δίκη με παρόμοιες κατηγορίες την επόμενη βδομάδα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ