Κυριακή 24 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΚΚΕ
Για τη δουλιά στην εργατική τάξη και το συνδικαλιστικό κίνημα

Η δουλιά των κομμουνιστών στην εργατική τάξη και το συνδικαλιστικό της κίνημα είναι το θέμα της διήμερης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΚΚΕ, η οποία άρχισε χτες και ολοκληρώνεται σήμερα, στην Αίθουσα Συνεδρίων της έδρας της ΚΕ του Κόμματος, στον Περισσό.

Σύμφωνα, με όσα σημείωσε ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε συνέντευξή του, την περασμένη Κυριακή στο «Ριζοσπάστη», «η συζήτηση αφορά την αναζήτηση του αποτελεσματικότερου τρόπου δράσης του Κόμματος, ώστε να δώσει αποφασιστική βοήθεια στον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων της εργατικής τάξης, να διευρύνει αυτό τον αγώνα για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Να ξεπεράσει εμπόδια που βάζει σήμερα ο αρνητικός συσχετισμός δυνάμεων και η διαλυτική κατάσταση που επικρατεί στα ηγετικά όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος, με ευθύνη των πλειοψηφιών τους. Να συμβάλει θετικά μαζί με άλλους αγωνιστές και συμμάχους του στην ενίσχυση του ΠΑΜΕ, στην ευρύτερη και πιο ισχυρή συσπείρωση των ταξικών δυνάμεων στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Να επεξεργαστεί την τακτική και τις προτάσεις του για την αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων, που παρεμποδίζουν τη συμμετοχή και οργάνωση των εργαζομένων, των ανέργων, των αλλοδαπών, στα σωματεία, τη δημοκρατική λειτουργία τους.

Να πάρει τα αναγκαία μέτρα, ώστε να ανέβει η ιδεολογική και πολιτική επιρροή του μέσα στους εργαζόμενους. Να συμβάλει ώστε να γίνουν αποφασιστικά βήματα για τη συγκρότηση του αντιιμπεριαλιστικού, αντιμονοπωλιακού, δημοκρατικού μετώπου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ