Κυριακή 24 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Πρόεδρος υψηλών ... προδιαγραφών

Ο κ. Μπους - (ο μικρός) - κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ιαπωνία φάνηκε γι' άλλη μια φορά να συγχέει απλούς οικονομικούς όρους, μπερδεύοντας, για παράδειγμα, τον αποπληθωρισμό με την υποτίμηση. Και εκτός από τη θυμηδία και τα σχόλια του Τύπου, παρ' ολίγο να προκαλέσει και πανικό στο Χρηματιστήριο του Τόκιο. Εκτός, εάν, όπως θα σχολίαζε ένας χαιρέκακος, ήθελε σκόπιμα να προκαλέσει αναταραχή, για να επηρεάσει τη σχέση μεταξύ του γιεν και του δολαρίου!

Η συσσώρευση, όμως, της μιας γκάφας, μετά την άλλη, αποκλείει μια τέτοια σατανική κίνηση του υπερπλανητάρχη των πολέμων, που φιλοδοξεί να τους επεκτείνει και στο διάστημα, κυνηγώντας... Αρειανούς. Υπενθυμίζεται, με την ευκαιρία, ότι ο ίδιος, προεκλογικά, μιλώντας στα περιώνυμα ραδιοτηλεοπτικά «ντιμπέιτ» είχε μπερδέψει ονόματα ξένων ηγετών και χωρών...

Μια μέτρηση, βέβαια, έστω και με τον αμερικανόπνευστο δείκτη νοημοσύνης (ΙQ - Αϊκιού) θα απέδειχνε ουσιαστικότερα στοιχεία ανεπάρκειας, αλλά αυτό αποτελεί προφανώς πρόβλημα των ψηφοφόρων που τον ανέδειξαν, που συμπαρασύρονται άλλωστε, μαζί με τον αμερικανικό λαό στην πολιτική που οδηγεί σε μια περίοδο ύφεσης, στα όρια υφέρπουσας και χρονίζουσας κρίσης.

Πιστεύεται, πάντως, ότι ο πρόεδρος των «παράπλευρων απωλειών», δηλαδή της σφαγής των αμάχων θα βρει τους θεωρητικούς εκείνους όρους για να δικαιολογήσει, την οικονομική κατάσταση της καπιταλιστικής μητρόπολης, που αναζητεί θεραπεία στην ένταση της παραγωγής νέων γιγαντιαίων εξοπλισμών και των αειφόρων «αντιτρομοκρατικών» - τρομοκρατικών πολέμων.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, εκεί, ανάμεσα στα αστέρια του υπεργήινου πολέμου του, να ανακαλύψει και τον αναζητούμενο, νεκρό ή ζωντανό, παλιό σύμμαχό τους που συνδέεται τώρα με τον «άξονα του κακού», ενώ άλλοι σημερινοί εκφραστές της «νέας τάξης» θα έπρεπε να διεκδικούν τον χαρακτηρισμό.


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ