Κυριακή 12 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ερχεται ο Χόλμπρουκ...

Σήμερα στην Αγκυρα και την Τρίτη στη Λευκωσία. Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η επίσκεψη δεν αφορά μόνο το Κυπριακό, αλλά και όλο το φάσμα των ελληνοτουρκικών προβλημάτων

Με μια "αιφνιδιαστική" επίσκεψη φαίνεται πως ανοίγει ο κύκλος της παρέμβασης Χόλμπρουκ σε Κυπριακό και γενικά σε όλο το πλέγμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Ο Αμερικανός προεδρικός απεσταλμένος Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ,όπως ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, επισκέπτεται σήμερα και αύριο την Αγκυρα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες την Τρίτη θα βρίσκεται και στη Λευκωσία, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο Γλ. Κληρίδη.

Η επίσκεψη Χόλμπρουκ, που αποσκοπεί στην προετοιμασία του εδάφους για την από καιρό αναμενόμενη "πρωτοβουλία" του, αποτελεί συνέχεια των επαφών που είχαν πρόσφατα ο ίδιος και η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μαντλίν Ολμπράιτ με εκπροσώπους της Τουρκίας, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ην. Εθνών στη Νέα Υόρκη, όπου προσπάθησαν, χωρίς αποτέλεσμα, να πετύχουν μια συμφωνία Ελλάδας - Τουρκίας.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζέιμι Ρούμπιν,δήλωσε πάντως πως ο Ρ. Χόλμπρουκ θα μεταβεί μόνο στην Αγκυρα, ενώ αντίθετα ο ειδικός συντονιστής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το Κυπριακό, Τομ Μίλερ,που θα τον συνοδεύει θα επισκεφθεί και την Αθήνα. "Βρισκόμαστε, είπε, σε μια ενεργό διαδικασία συζητήσεων για να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τα μέρη για να ολοκληρώσουν. Πιστεύουμε ότι τώρα είναι η σωστή στιγμή να συνεχίσουμε τη διαδικασία στην Αγκυρα". Την ίδια ώρα αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνιζε ότι η αποστολή του Ρ. Χόλμπρουκ, που πραγματοποιείται τρεις βδομάδες πριν τη συνάντηση Σημίτη - Γιλμάζ στην Κρήτη, επικεντρώνεται μεν στο Κυπριακό αλλά αφορά και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ