Κυριακή 12 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ στα... τσέχικα

Αμεση και ζωντανή επαφή επιδίωξε να έχει ο "Ρ" με τους Τσέχους επισκέπτες του Φεστιβάλ της "Halo Noviny". Εξέδωσε λοιπόν ένα τετρασέλιδο "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ" στην τσέχικη γλώσσα που έγινε ανάρπαστος.

Με αυτό τον τρόπο το τσέχικο κοινό μπόρεσε να προσεγγίσει τις θέσεις του ΚΚΕ για τη σημερινή ελληνική πραγματικότητα και τη διεθνή κατάσταση.

- Με το χαιρετιστήριο της διεύθυνσης και του προσωπικού του "Ρ" γίνεται εκτενής αναφορά για τις συνθήκες όξυνσης της κρίσης του καπιταλισμού στην Ελλάδα.

- Με αντίστοιχα ρεπορτάζ γίνονται ξεχωριστές αναφορές στους μεγαλειώδεις αγροτικούς αγώνες του περασμένου χρόνου, στις κορυφαίες στιγμές του εργατικού κινήματος με τους αγώνες των ναυτεργατών, οικοδόμων και όλων των εργαζομένων. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στο δίμηνο αγώνα των εκπαιδευτικών και στην ανάγκη οικοδόμησης του μετώπου Παιδείας.

- Η ολοκληρωμένη θέση του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ δίνεται κεντρικά, με την παρέμβαση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα,στη συνάντηση των ευρωπαϊκών αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων που έγινε στις 5 και 6 Ιούνη στη Μαδρίτη με πρωτοβουλία της Ενωμένης Αριστεράς Ισπανίας.

- Για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το πρόβλημα της κατοχής της Κύπρου δημοσιεύεται η απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ στις 7 Φλεβάρη 1997.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ