Παρασκευή 10 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πέθανε ο δημοσιογράφος Γ. Φάτσης

Πέθανε, προχτές, μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο, ο δημοσιογράφος Γιάννης Φάτσης, σε ηλικία 67 χρόνων. Η κηδεία του γίνεται σήμερα στις 3.30 μμ από το Α Νεκροταφείο.

Ο Γ. Φάτσης γεννήθηκε το 1930 στον Αλμυρό Βόλου. Από το 1961 έως το 1967 εργάστηκε στην εφημερίδα ΘΕΣΣΑΛΙΑ του Βόλου. Το Νοέμβρη του 1967 καταδικάστηκε από το έκτακτο στρατοδικείο Λάρισας σε φυλάκιση 5 ετών. Από το 1969, που αποφυλακίστηκε, έως το 1972 εργάστηκε ως ανταποκριτής της ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ στην Αθήνα. Το 1972 εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην ΑΚΡΟΠΟΛΗ και από το 1973 μέχρι το τέλος της ζωής του εργαζόταν στις εφημερίδες ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ.

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ κατά τη χτεσινή του συνεδρίαση απότισε φόρο τιμής στον εκλιπόντα "για τη συνολική του παρουσία στη δημοσιογραφία και τη συνδικαλιστική του δράση". Εξέφρασε, επίσης, τη βαθιά του θλίψη και τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του Γ. Φάτση.

Με δήλωσή του ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του προς την οικογένεια και τους οικείους του Γ. Φάτση, τονίζοντας πως "ο θάνατος του Γ. Φάτση στέρησε τη δημοσιογραφική οικογένεια από έναν άξιο λειτουργό του Τύπου". Συλλυπητήρια εξέφρασε και το ΕΓ του ΠΑΣΟΚ.

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με σχετική ανακοίνωσή του, εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια για το θάνατο του δημοσιογράφου Γιάννη Φάτση προς την οικογένειά του και την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ όπου εργαζόταν.

Τέλος, συλλυπητήρια εκφράζουν στους οικείους του Γ. Φάτση ο ΣΥΝ και ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ