Παρασκευή 10 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Α. ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανάγκη για πρόσθετα μέτρα

Τη βάση των "Μιράζ 2000" στην Τανάγρα επισκέφτηκε ο υπουργός Αμυνας, όπου προανήγγειλε αλλαγές στην εκπαίδευση των πιλότων

Για τη λήψη πρόσθετων μέτρων και ανάλογες προσαρμογές της Πολεμικής Αεροπορίας, μίλησε χτες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Α. Τσοχατζόπουλος στη διάρκεια επίσκεψής του στην 114 ΠΜ στην Τανάγρα, απ' όπου εξορμούν τα μαχητικά αεροσκάφη "Μιράζ 2000", ώστε η αυξημένη επιβάρυνση που απαιτεί η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο "να μη δημιουργεί αρνητικές συνέπειες στους όρους αποτελεσματικής λειτουργίας".

Ο υπουργός είπε ότι πολύ γρήγορα θα υπάρχουν οι αποφάσεις "ανάλογης προσαρμογής για την ευνοϊκότερη εξέλιξη αυτής της κατάστασης". Και πρόσθεσε:"Θα καταλήξουμε σε συγκεκριμένες προτάσεις, αλλαγές και προσαρμογές". Το θέμα αυτό, όπως είπε, ήταν και το αντικείμενο των χτεσινών συζητήσεων στην 114 ΠΜ.

"Τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας, είπε ο Α. Τσοχατζόπουλος, είναι εκείνα, που υφίστανται περισσότερο από κάθε άλλον την επιβάρυνση της προκλητικότητας και της απειλής από τη μεριά της γείτονος Τουρκίας. Γιατί όταν έχουμε, κάθε μέρα, τις συνεχείς παραβάσεις και παραβιάσεις στο Αιγαίοείμαστε υποχρεωμένοι να σηκώνουμε αεροπλάνα όλων των τύπων, που, βέβαια, είναι σε πλήρη ετοιμότητα, για να αντιμετωπίσουν αυτές τις καταστάσεις. Αυτό σημαίνει ότι ζουν συνεχώς, για χρόνια τώρα, υπό μια αυξημένη επιβάρυνση, πρωτοφανή, που δεν υπάρχει ανάλογη, σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ