Παρασκευή 10 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Διατράνωσαν την απόφασή τους

Συλλαλητήριο κατά της βιομηχανικής συρρίκνωσης χτες στην Πάτρα

Την απόφασή τους, να αγωνιστούν για να μπει τέλος στην πορεία αποβιομηχάνισης της Αχαϊας,διατράνωσαν χτες το απόγευμα εργαζόμενοι της Πάτρας,συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο, που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, ενάντια στη βιομηχανική συρρίκνωση. Στο συλλαλητήριο συμμετείχε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Κ. Παρασκευά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, αντιπροσωπείες της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ - ΔΗΚΚΙ - ΣΥΝ. Ο δήμαρχος και αντιδήμαρχος Πάτρας και άλλοι τοπικοί φορείς.

Ο Β. Κίκινας,αντιπρόεδρος του ΕΚΠ, πρότεινε μια γενική και αόριστη "αλλαγή πολιτικής της κυβέρνησης για την Αχαϊα", προσθέτοντας πως το ΕΚΠ, θα εναντιωθεί σε όσους επιχειρούν να αλλάξουν τις εργασιακές σχέσεις. Σημείωσε πως η αδιέξοδη κυβερνητική πολιτική συμβαδίζει με το νέο κύμα αυταρχισμού που εκφράζεται με παρακολουθήσεις συνδικαλιστών, καταδίκες αγροτών κλπ. τις οποίες αποδοκιμάζει με αποτροπιασμό. Στη συνέχεια μίλησε ο Ο. Καλογεράτος,μέλος της διοίκησης του ΕΚΠ.

Ο Α. Ταβουλάρης,μέλος της διοίκησης του ΕΚΠ, επισήμανε τις ευθύνες της κυβερνητικής πολιτικής, προσθέτοντας πως μόνη απάντηση πρέπει να είναι η αγωνιστική συσπείρωση των εργαζομένων. "Εχει σημασία - τόνισε - από σήμερα σε κάθε χώρο δουλιάς να διαμορφωθεί αγωνιστικό κλίμα συσπείρωσης γύρω από θέσεις που συγκρούονται, με τις επιλογές των μονοπωλίων και της εργοδοσίας", προσθέτοντας πως "όσο η αγανάκτηση μετατρέπεται σε αγώνα, τόσο θα τρομοκρατείται ο ΣΕΒ, η κυβέρνηση και τα επιτελεία τους". Τέλος ο Α. Ταβουλάρης αναφέρθηκε στη σημασία της επιτυχίας της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ, σημειώνοντας πως "δεν μπορούμε να επαναπαυτούμε στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που έχει μετατραπεί σε σημαντικό κρίκο, για να περάσουν οι αντιλαϊκές επιλογές κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ενωσης".

Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ