Σάββατο 11 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
Επισπεύδονται οι διαδικασίες μισθοδοσίας από τράπεζες

Την επίσπευση των διαδικασιών για την επέκταση του συστήματος πληρωμής των υπαλλήλων ολόκληρου του δημόσιου τομέα και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου μέσω τραπεζών μέχρι το τέλος του έτους, επιδιώκει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Συγκεκριμένα, σε σχετική εγκύκλιο που απέστειλε τις προηγούμενες μέρες το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προς τις αρμόδιες υπηρεσίες των παραπάνω φορέων, παρέχει αναλυτικές οδηγίες και πληροφοριακό υλικό που αφορά τη διαδικασία εφαρμογής του νέου συστήματος πληρωμής των αποδοχών των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών του οποίου η λειτουργία ήδη ξεκίνησε στις 27.6.1997.

Πρόκειται για την εφαρμογή και την επέκταση του σκανδαλώδους περιεχομένου της σύμβασης που είχε υπογραφεί την περασμένη άνοιξη κατ' αρχήν για τους εργαζόμενους στο υπουργείο Οικονομικών. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών είχε εκφράσει τότε την πρόθεσή της να ενταχθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους ολόκληρος ο δημόσιος τομέας στο νέο σύστημα καταβολής των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων.

Το σκανδαλώδες της συγκεκριμένης σύμβασης έχει να κάνει με το ότι το δημόσιο θα καταβάλει προς τις τράπεζες τα ποσά της μισθοδοσίας 7 μέρες πριν από τις ημερομηνίες πληρωμής των μισθών, πράγμα που σημαίνει ότι για το διάστημα των 7 ημερών οι τράπεζες θα μπορούν να εκμεταλλεύονται άτοκα τα δεκάδες δισεκατομμύρια που αντιστοιχούν στη μισθοδοσία. Οπως ανέφερε συγκεκριμένα η σύμβαση: "Τα ποσά της μισθοδοσίας θα διατίθενται στις τράπεζες με ημερομηνία αξίας (valeur) επτά (7) ημερών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ