Σάββατο 18 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
"Εκσυγχρονιστικά"

Δύο δελτία Τύπου, άξια σχολιασμού, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Σύμφωνα με το πρώτο, με υπουργική απόφαση ανατίθεται το έργο του "συμβούλου αξιολόγησης του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης 1994 - 1999" στο ΚΕΠΕ και στην ιδιωτική εταιρία RIMACO SA, ενώ το δεύτερο - συμπληρωματικό του πρώτου - μας πληροφορεί ότι ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας υπέγραψε σύμβαση με την ιδιωτική εταιρία GLOBALVIEW, με την οποία της ανατίθεται το έργο του συμβούλου αξιολόγησης πέντε επιχειρησιακών προγραμμάτων του ΚΠΣ.

***

Π}οιο είναι το αξιοπερίεργο της υπόθεσης; Οχι, βέβαια, ότι η κυβέρνηση έκανε ένα ακόμα βήμα ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης των τρισεκατομμυρίων του ΚΠΣ, γιατί κάτι τέτοιο έχει συντελεστεί από καιρό. Ούτε ότι ενώ έχουμε διανύσει τα 2/3 του χρόνου υλοποίησης του ΚΠΣ, συρρέουν ακόμα ιδιώτες "αξιολογητές" για την ...εποπτεία του έργου. Αυτό που έχει ενδιαφέρον να επισημάνουμε είναι ότι:

  • Η ανάθεση του έργου "αξιολογητή" στην πρώτη περίπτωση έγινε με υπουργική απόφαση και όχι με τη συνήθη διαδικασία της υποβολής προσφορών από την πλευρά υποψηφίων ...για να διασωθούν τουλάχιστον τα προσχήματα.
  • Η εταιρία RIMACO, η οποία έχει "ανοιχτές δουλιές" με το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, ανήκει στον κ. Κανδαλέπα, πρώην σύμβουλο του Γ. Παπαντωνίου και πρώην διευθυντή της Διεύθυνσης Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του ίδιου υπουργείου. Ο οποίος Κανδαλέπας κάποια στιγμή παραιτήθηκε και αποφάσισε να ασχοληθεί με τα, κατά γενική ομολογία, επικερδή κοινοτικά προγράμματα. Και επειδή ζούμε σε περίεργους καιρούς, νομίζουμε ότι έχουμε το δικαίωμα να ρωτήσουμε κατά πόσο συνάδει, πρώην στενοί συνεργάτες του υπουργού Εθνικής Οικονομίας να αναλαμβάνουν δουλιές του υπουργείου, με υπουργικές μάλιστα αποφάσεις, και σε έναν τομέα (αυτό των κοινοτικών προγραμμάτων), για τον οποίο ακούγονται και λέγονται πολλά...

***

Σ}ύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες δικές μας, για να ανατεθεί ο ρόλος αξιολογητή στο ΚΕΠΕ, το υπουργείο έθεσε σαν όρο τη συνεργασία του με ιδιωτική εταιρία. Και το εποπτευόμενο από το υπουργείο ΚΕΠΕ ...επέλεξε τη RIMACO του κ. Κανδαλέπα.

Για να επιβεβαιωθεί, δηλαδή, ότι η "κοινωνία των κολλητών" είναι πάντα παρούσα και στη σημερινή "εκσυγχρονισμένη" εποχή που διανύουμε.

Θ. Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ