Πέμπτη 23 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜικραΜΕΓΑΛΑ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ: Αυξημένη αστάθεια στις συναλλαγματικές αγορές για το 1998 εκτιμά ότι θα υπάρχει η ΣΙΤΙΜΠΑΝΚ. Σύμφωνα με προχτεσινή ομιλία στελέχους της Τράπεζας προς εκλεκτούς πελάτες της, όσοι υποστηρίζουν ότι η πορεία προς την ΟΝΕ και η προαναγγελία σταθερών συναλλαγματικών ισοτιμιών θα αποτρέψει τα κερδοσκοπικά παιχνίδια έχουν λάθος, αφού αυτά θα συνεχιστούν καθ' όλη τη διάρκεια του επόμενου χρόνου. Βέβαια όλα αυτά το στέλεχος της αμερικανικής τράπεζας τα λέει για να προβάλει αμέσως μετά την άποψη ότι θα πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την ΟΝΕ. Παράλληλα, προέβλεψε ότι ενώ η Ελλάδα δεν μπορεί και ακόμα τρεις χώρες δεν επιθυμούν να ενταχθούν στην πρώτη φάση της ενοποίησης, το 2001 και οι τέσσερις αυτές χώρες θα ενταχθούν στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα.

ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ: Ποσό 48,40 δισ. δραχμών διετέθη για την πλήρη ικανοποίηση των προσφορών που υποβλήθηκαν, κατά τη χτεσινή δημοπρασία σταθερού επιτοκίου(11,6%) για αγορά τίτλων κυριότητας των πιστωτικών ιδρυμάτων με συμφωνία επαναπώλησης στις 5 Νοέμβρη 1997. Αυτό ανακοινώθηκε χτες από την Τράπεζα της Ελλάδος η οποία έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της δημοπρασίας Repo που πραγματοποιήθηκε χτες.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: Σεμινάριο τελωνειακών θα πραγματοποιηΘεί από 3 μέχρι 14 του Νοέμβρη. Θα το παρακολουθήσουν 22 Αλβανοί τελωνειακοί υπάλληλοι, ενώ αντικείμενό του θα είναι κύρια θέματα σχετικά με τις τελωνειακές διαδικασίες κατά τη διακίνηση εμπορευμάτων, διεθνείς εμπορευματικές μεταφορές, δίωξη λαθρεμπορίου και παράνομης διακίνησης όπλων και ναρκωτικών.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Στη Χαλκιδική - συγκεκριμένα στο Porto Carras Sithonia Hotel Resort και στις συνεδριακές εγκαταστάσεις του Village Inn - θα πραγματοποιηθεί το 1ο Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού και Γκολφ στις 3 και 4 Νοέμβρη.

Στις εργασίες του συνεδρίου που διοργανώνει ο ΕΟΤ θα παρουσιαστούν οι δυνατότητες δημιουργίας εγκαταστάσεων τουριστικού γκολφ στην Ελλάδα. Σ' αυτά τα πλαίσια θα γίνει ενημέρωση των ενδιαφερομένων τόσο πάνω σε εξειδικευμένα θέματα από ειδικούς του τουριστικού γκολφ όσο και ως προς τα επενδυτικά κίνητρα που παρέχει το ελληνικό δημόσιο σε ιδιώτες για την κατασκευή γκολφ. Μπορεί κανείς να φανταστεί ότι κατά τη διάρκεια του συνεδρίου οι εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας του ΕΟΤ θα "βολιδοσκοπήσουν" το ενδιαφέρον των ιδιωτών για δημιουργία τέτοιων εγκαταστάσεων τόσο ως προς τα "κίνητρα" που ζητούν, όσο και ως προς τις τοποθεσίες που "ορέγονται", προφανώς από τα φιλέτα της περιουσίας του ΕΟΤ που ούτως ή άλλως η πολιτική ηγεσία έχει δηλώσει την πρόθεσή της να τα παραδώσει στο ιδιωτικό κεφάλαιο.ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ: Να μη γίνει καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού ζητά με επιστολή της προς το Δήμαρχο Αθηναίων και το Δημοτικό Συμβούλιο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), ενόψει της κατάρτισης του νέου προϋπολογισμού του δήμου για το 1998.

Παράλληλα, η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει ότι τόσο οι δημότες Αθηναίων όσο και οι δημότες άλλων περιοχών της χώρας βρίσκονται αντιμέτωποι με υπέρογκα δημοτικά τέλη που συνεχώς αυξάνονται και εξαιτίας του ότι στην πράξη πολλοί δήμοι διοχετεύουν μέρος των τελών αυτών σε άλλες δραστηριότητες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ