Πέμπτη 23 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ΛΑΡΚΟ

Επίκαιρη ερώτηση του Μ. Κωστόπουλου, με αφορμή τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις σε βάρος της επιχείρησης

Το ξεπούλημα μιας ακόμα στρατηγικής επιχείρησης, της ΛΑΡΚΟ, που μεθοδεύει η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή, με Επίκαιρη Ερώτησή του, ο βουλευτής του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλος.Ο βουλευτής του Κόμματος ρωτάει την αρμόδια υπουργό Ανάπτυξης τι προτίθεται να πράξει προς την κατεύθυνση της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα της επιχείρησης, ώστε να αποτελέσει πιλότο για την ανάπτυξη στο χώρο του μετάλλου. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

"Η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των γενικότερων κατευθύνσεων του Διευθυντηρίου των Βρυξελλών, μεθοδεύει σχεδιασμούς για το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ. Η στρατηγική αυτή επιχείρηση θα μπορούσε, με διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της, να αποτελέσει τον πιλότο για την ανάπτυξη στο χώρο του μετάλλου, για τη δημιουργία μονάδας ανοξείδωτου χάλυβα, για λειτουργία του εργοστασίου ΕΛ - ΣΙ. Μια πρόταση, η οποία θεμελιώθηκε σε άρτιες μελέτες ειδικών επιστημόνων κατά το παρελθόν.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κα υπουργός τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση προς μια τέτοια κατεύθυνση, που, πέρα απ' όλα τ' άλλα, θα δημιουργούσε και εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ