Σάββατο 25 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΑΪΛΑΝΔΗ
Ανασχηματισμός για την εκτόνωση αντιδράσεων

ΜΠΑΝΓΚΟΝΓΚ.-

Σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης προσανατολίζεται ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, Τσαβαλίτ Γιονγκτσάιτουνγκ, σε μια προσπάθεια να εκτονώσει τις διαδηλώσεις δεκάδων χιλιάδων και τις ευρύτερες πολιτικές αντιδράσεις που προκαλεί η κακή κατάσταση της οικονομίας.

Ο ανασχηματισμός φαίνεται να περιορίζεται στα υπουργεία Οικονομικών, Βιομηχανίας και Εμπορίου, μιας που ο αρμόδιος υπουργός (Οικονομικών) Θανόνγκ Μπιτάγια φέρεται αποφασισμένος να παραιτηθεί. Πιθανότερος αντικαταστάτης του φημολογείται πως θα είναι ο 54χρονος εκτελεστικός διευθυντής της Τράπεζας Μπανγκόνγκ, Κοσίτ Πανπιέμρας. Ωστόσο, γενικώς παρατηρείται απροθυμία συμμετοχής στη νέα κυβέρνηση από τα στελέχη των έξι κομμάτων που στηρίζουν το κυβερνών σχήμα, καθώς πολλοί φοβούνται ότι οι μέρες του Τσαβαλίτ Γιονγκτσάιτουνγκ στην εξουσία είναι μετρημένες...

Η ένταση που επικρατεί στους κόλπους του κυβερνητικού συνασπισμού έχει πάρει διαστάσεις σοβαρής κρίσης, την ώρα μάλιστα που εντείνονται οι φήμες που θέλουν ανεπανόρθωτα επιδεινωμένες τις σχέσεις ανάμεσα στο κόμμα "Νέας Εμπνευσης" του Τσαβαλίτ Γιονγκτσάιτουνγκ και την ισχυρή πολιτική παράταξη "Τσαρτ Πατάνα".

Δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων κάνουν συχνά λόγο τις τελευταίες μέρες ότι το κόμμα "Τσαρτ Πατάνα" θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση.

Απ' την άλλη, πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι ο ανασχηματισμός στην κυβέρνηση δε θα επιτύχει την εκτόνωση των αντιδράσεων της μεσοαστικής τάξης και της φοιτητιώσας νεολαίας, οι διαδηλώσεις των οποίων έχουν ως βασικό αίτημα την άμεση παραίτηση του πρωθυπουργού...

Στο μεταξύ, οι συνδικαλιστικοί ηγέτες των αγροτών της βορειοανατολικής Ταϊλάνδης, (περιοχή που θεωρείται "προπύργιο" των δυνάμεων που στηρίζουν πολιτικά τον Τσαβαλίτ Γιονγκτσάιτουνγκ), απείλησαν χτες ότι εάν δε σταματήσουν οι διαδηλώσεις στους δρόμους της πρωτεύουσας, θα κατέβουν με τα αγροτικά τους οχήματα στην Μπανγκόνγκ για να αντιμετωπίσουν οι ίδιοι τους μεσοαστούς διαδηλωτές!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ