Σάββατο 25 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Για παιδιά και μεγάλους

Η "Παιδική Αυλαία" προτείνει μια ενδιαφέρουσα κυριακάτικη ψυχαγωγία. Στο Θέατρο "Αλίκη",ανεβαίνει, αύριο, η "Τουραντό" του Κάρλο Γκότσι,(έγινε όπερα από τον Πουτσίνι). Η "Τουραντό" της "Παιδικής Αυλαίας" κρατά τα βασικά στοιχεία του πρωτοτύπου (υπόθεση, χαρακτήρες, κωμικά επεισόδια, φαντασμαγορικά σκηνικά και κοστούμια της Κίνας των παραμυθιών), αλλά όπως συμβαίνει πάντα με τις διασκευές της "Αυλαίας", όλα αυτά αξιοποιούνται για να τονιστούν ιδιαίτερα τα ηθικά μηνύματα του έργου. Την ανάγκη του ανθρώπου για πίστη σε αξίες και ιδανικά, όπως η αλληλεγγύη, η αγάπη για την πατρίδα, η εργατικότητα, η εντιμότητα. Η "Τουραντό" ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλατζόπουλου,σκηνικά Κάρολου Ρωμούση,κοστούμια Ερσης Δρίνη,μουσική Δημήτρη Λέκκα και χορογραφίες Δημήτρη Σωτηρίου.Παίζουν: Γιάννης Καλατζόπουλος, Θάνος Παπαδόπουλος, Λίλα Μουτσοπούλου, Ελένη Κουλουριώτη, Τζέφη Ζαχαροπούλου, Αλέξανδρος Αθανασίου.

  • Η υπέροχη "Ελίζα" της Ξένιας Καλογεροπούλου,ξαναπαίζεται από σήμερα (3μμ), στη "Μικρή Πόρτα",σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή,σκηνικά Γιώργου Πάτσα,κοστούμια Κλαιρ Μπρέισγουελ,μουσική Ελένης Καραϊνδρου,στίχους Μαριανίνας Κριεζή.Παίζουν: Μάκης Αρβανιτάκης, Γιώργος Γκάτζιος, Μάνος Ζαχαράκος, Λαέρτης Μαλκότσης, Αντώνης Μομπαϊτζής,κ. ά. Η "Ελίζα",που μάγεψε μικρούς - μεγάλους πριν οκτώ χρόνια, είναι η ιστορία ενός κοριτσιού που ναυλώνει ένα καράβι για να ξαναβρεί τον αγαπημένο της και ξεκινώντας από το Πλυμούθ του 1600 φτάνει μέχρι τη Μαυριτανία.
  • Στην Παιδική Σκηνή του θεάτρου "Ερευνας" επαναλαμβάνεται, από σήμερα, το έργο του Δημήτρη Ποταμίτη "Το λουρί του Σωκράτη".
  • Στο θέατρο "Τζένη Καρέζη",από αύριο και κάθε Κυριακή, οι "Τρεις σωματοφύλακες και μισός" περιμένουν τα παιδιά. Διασκευή Μαριλένας Παναγιωτοπούλου,σκηνοθεσία Μαρίας Κουκιάδη,μουσική Κώστα Χαριτάτου.Παίζουν: Παύλος Χαϊκάλης, Μαρία Γιαννοπούλου, Θανάσης Μαργαρίτης κ. ά.
  • Μέχρι αύριο θα παριστάνονται στο θέατρο "Σφενδόνη" οι "Μορφές από το έργο του Βιζυηνού".Πρόκειται για διηγήματα του Γεωργίου Βιζυηνού,με ερμηνεία Αννας Κοκκίνου,σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη (με συνεργασία της Μίρκα Γεμεντζάκη), μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου.
  • Μέχρι αύριο η "Νέα Σκηνή" του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων θα φιλοξενείται στο θέατρο "Πολιτεία",με το "Συνοδό" του Στρατή Καρρά,σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πετρόπουλου,σκηνικά - κοστούμια Θανάση Τζάτσου,μουσική επιμέλεια Πάνου Ευαγγέλου.Παίζουν: Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Μιχάλης Μπίζιος, Γιώργος Γκίκας, Βασίλης Γουργούλης.
  • "Το μαχαίρι στο κόκαλο" του Κώστα Μουρσελά ανεβάζει σήμερα η ομάδα "Διθύραμβος" σε νέο χώρο στο Μαρούσι, σε σκηνοθεσία - μουσική επιμέλεια Πάνου Χαρίτογλου,σκηνικά Φαίης Μιχαήλ,κοστούμια Νατάσσας Δρυγιαννάκη.Παίζουν: Εφη Νιχωρίτη, Γιάννης Κατσάμπας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ