Κυριακή 26 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συσπείρωση για νέες κινητοποιήσεις

Δήλωση του γενικού γραμματέα της ΓΣΕΕ Γ. Μαυρίκου

Για τη συμμετοχή των εργαζομένων στην πανεργατική απεργία και τη συνέχιση των κινητοποιήσεων της εργατικής τάξης, ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Γ. Μαυρίκος,δήλωσε στο "Ρ":

"Η συμμετοχή εργατών και υπαλλήλων στην 24ωρη απεργία ξεπέρασε κάθε προηγούμενο των τελευταίων 5-6 χρόνων. Σημειώνουμε ότι τα ποσοστά συμμετοχής στον ιδιωτικό τομέα ήταν κατά πολύ καλύτερα από τα προηγούμενα. Οι απεργοί έστειλαν ένα σαφέστατο μήνυμα προς την κυβέρνηση, το κεφάλαιο και τις ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος. Σ' όλες τις απεργιακές συγκεντρώσεις αυτό που κυριάρχησε ήταν η καταδίκη της κυβέρνησης και της πολιτικής της, η απαίτηση για αποχώρηση από τον "κοινωνικό διάλογο" και η αναγκαιότητα για κλιμάκωση και συντονισμό της πάλης.

Με βάση όλα τα παραπάνω, η εργατική τάξη ούτε σημειωτόν, ούτε όπισθεν μπορεί να πάει. Εμείς από την πλευρά μας καλούμε όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΕΣΑΚ να συνεχίσουν τη δράση καθημερινά. Ούτε μια μέρα δεν πρέπει να χαθεί. Να ενημερώσουν τους εργαζόμενους, να κάνουν Γενικές Συνελεύσεις, να συνεχίσουν τις περιοδείες, συζητώντας και τις εκτιμήσεις από την 24ωρη απεργία και κλιμακώνοντας τον αγώνα.

Σε επίπεδο ΓΣΕΕ, μέσα στην άλλη βδομάδα θα καταθέσουμε πρόταση για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων που θα παίρνει υπόψη της τη Σύνοδο Κορυφής στο Λουξεμβούργο, τη συνεχιζόμενη απάτη του "κοινωνικού διαλόγου" με τις επιθέσεις στα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, την ανάγκη να καταγγελθεί άμεσα η ΕΓΣΣΕ. Θα προτείνουμε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις, που θα πρέπει να είναι ακόμα καλύτερες από την τελευταία απεργία στις 23 Οκτώβρη, καλώντας ταυτόχρονα επαγγελματοβιοτέχνες, φτωχούς και μεσαίους αγρότες να πάρουν την αγωνιστική τους θέση δίπλα στην εργατική τάξη. Ολοι οι εργάτες και οι απλοί άνθρωποι της δουλιάς, συσπειρωμένοι μπορούμε να αποκρούσουμε τη θύελλα των αντιλαϊκών μέτρων και να υποχρεώσουμε τις πλειοψηφίες ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και άλλων μεγάλων οργανώσεων να συρθούν σε νέες κινητοποιήσεις".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ