Κυριακή 26 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απαίτηση η αγωνιστική συνέχεια

Εργαζόμενοι, νέοι, συνταξιούχοι, φοιτητές, που πήραν μέρος στην πανεργατική κινητοποίηση της περασμένης Πέμπτης, υπογραμμίζουν την ανάγκη κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων

"Συνεχίζουμε".Μέσα σε αυτή, τη μια έστω λέξη, μπορούν να χωρέσουν αν χρειαστεί οι απαντήσεις που έδωσαν στο "τι γίνεται αύριο;" εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και νέοι, που συμμετείχαν την περασμένη Πέμπτη στην πανεργατική απεργία και στην απεργιακή προσυγκέντρωση της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων Αθήνας, στην πλατεία Κάνιγγος.

Ο Θ. Μανωλάκης εργάζεται στον "Κωνσταντακάτο" και απάντησε στην ερώτησή μας χωρίς δεύτερη σκέψη και πολλές κουβέντες: "Πρέπει να συνεχίσουμε, με μεγαλύτερη ένταση. Οσο θα συνεχίζονται οι προσπάθειες αφαίρεσης κατακτήσεών μας, εμείς να απαντάμε με αγώνα".

Ο μεταλλεργάτης Δ. Σταμέλος πιστεύει ότι "είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι να ενισχύσουν τις ταξικές δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα, να αναπτυχθούν δυνατοί αγώνες, ενάντια στην κυβέρνηση και τους συνοδοιπόρους της, ενάντια στην προσπάθεια αφαίρεσης κατακτήσεών μας".

Δίπλα του ο συνταξιούχος Β. Γεωργαντάς παίρνει το λόγο και τονίζοντας την κάθε λέξη μάς λέει: "Ο χειμώνας θα είναι θερμός. Θα αναπτυχθούν αγώνες και θα αποκρούσουμε την αντισυνταξιουχική, αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης. Προειδοποιούμε ότι το μέτωπο των αδικημένων του τόπου θα μεγαλώσει και θα μας έχει κάθε μέρα στα πόδια της η κυβέρνηση, έως ότου ανατρέψουμε αυτή την ανάλγητη πολιτική".

Ο Σ. Κισόγλου,εργαζόμενος στη ΒΙΕΦΙΛ, πνίγεται από οργή λέγοντας: "Η σημερινή απεργία θα φέρει αποτέλεσμα. Σε καμία περίπτωση όμως δε θα πρέπει να σταματήσουμε εδώ τον αγώνα. Χρειάζεται επαγρύπνηση, να μην αφήσουμε τις τύχες μας στα χέρια της κυβέρνησης, των εργοδοτών και της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ".

Μαζί του συμφωνεί και ο συνταξιούχος Ε. Κουκουλίδης ο οποίος επιμένει να λέει ξανά και ξανά ότι "δε φτάνει η σημερινή απεργία, να συνεχίσουμε ενωμένοι όλοι".

Η Κωνσταντίνα Γιουρτούμα,φοιτήτρια της Νομικής, συμπληρώνει: "Η συσπείρωση των εργαζομένων, συνταξιούχων, φοιτητών είναι αναγκαία όσο ποτέ, μπροστά στην επίθεση που δεχόμαστε. Το φοιτητικό κίνημα σχετίζεται άμεσα με το εργατικό και πρέπει να παλέψουμε στο πλευρό του, διότι οι αυριανοί εργαζόμενοι θα είμαστε εμείς".

Η Βάσω Καλαμπόγια, εργαζόμενη σε ιατρικό κέντρο, σημειώνει: "Η κυβέρνηση ξεδιπλώνει μια άγρια αντιλαϊκή επίθεση που πρέπει να μας βρει αντιμέτωπους. Αυτή η απεργία είναι μόνο η αρχή και πρέπει να γίνει σαφές ότι αν δεν αγωνιστούμε δεν πρόκειται να καταφέρουμε τίποτα".

Συνέχεια όμως πιστεύει ακράδαντα ότι πρέπει να έχει ο αγώνας και ο επιπλοποιός Μ. Καρβουνάκης,αφού όπως επισημαίνει: "Οι εργαζόμενοι πρέπει να πιέσουν μέσα από τα σωματεία, ώστε να ξεκινήσει ένας παλλαϊκός αγώνας που θα βάλει φραγμό στις επιδιώξεις της κυβέρνησης. Αγώνας μέχρι την πλήρη ικανοποίηση όλων των αιτημάτων μας".

Ο Η. Φλώρος,χαρακτήρισε "επιτακτική ανάγκη" τη συνέχεια και διεύρυνση των κινητοποιήσεων. Η γαζώτρια Παναγιώτα Λεονταρίτου καλεί τους εργαζόμενους να "πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να βάλουν φραγμό στις επιδιώξεις του κεφαλαίου, να συνεχίσουν τους αγώνες".

Εμποροϋπάλληλος ο Β. Παπαδόπουλος γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει εκμετάλλευση και δουλιά χωρίς δικαιώματα. Ο ίδιος τονίζει: "Είναι στο χέρι μας αν θα περάσουν τα σχέδιά τους. Η συνέχιση του αγώνα είναι απαραίτητη".Τέλος, δύο φοιτητές, η Νάσια Μαρέτση και ο Μ. Πέτσας, απαντούν στην ερώτηση για το τι γίνεται αύριο, η πρώτη λέγοντας: "Πρέπει να συμπορευτούμε όλοι, να συγκροτήσουμε μέτωπο αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική", ενώ ο δεύτερος συμπληρώνει: "Να καταδικάσουμε την πολιτική που ακολουθείται σε βάρος μας. Να συνεχίσουμε τους αγώνες, συσπειρωμένα, μαζικά και αποφασιστικά".

Β. Σ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνέχιση και δυνάμωμα του δίκαιου αγώνα (2024-02-10 00:00:00.0)
Τώρα είναι η ώρα του αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς, φθηνό ρεύμα και τρόφιμα, κατάργηση φόρων (2022-09-16 00:00:00.0)
Κλιμακώνουν την πάλη για την επαναλειτουργία του «Θριασίου» ως γενικού νοσοκομείου (2021-04-22 00:00:00.0)
Εβγαλαν «παράνομη» την απεργία των διοικητικών (2013-11-09 00:00:00.0)
«Πάμε για νέους αγώνες»! (2001-05-06 00:00:00.0)
Συναυλία αλληλεγγύης (1998-06-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ