Κυριακή 26 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Με το τηλεκοντρόλ στο χέρι...

Μερικοί το προτιμούν πενθήμερο, αν και στην ουσία μια είναι η αργία, η ερχόμενη Τρίτη. Μερικοί, και δεν είναι λίγοι, δεν ξέρουμε πώς μετρούν τις ημέρες, τι αλχημείες κάνουν και λείπουν από την Παρασκευή; Οι περισσότεροι, όμως, μάθαμε αριθμητική και γνωρίζουμε ότι μια μέρα θα δραπετεύσουμε, κι αυτό σίγουρο δεν είναι. Ετσι λοιπόν θα καταφύγουμε στο σινεμά, στο θέατρο, ή θα μείνουμε σπίτι, τηλεόραση να δούμε. Ας ρίξουμε μια ματιά στο τηλεοπτικό πρόγραμμα για να είμαστε σε ετοιμότητα. Με το τηλεκοντρόλ στο χέρι... Τέτοιες μέρες, τέτοιες σκέψεις. Στην ΕΤ-3 στις 15.30 "Οι τελευταίες μέρες του Μουσολίνι" του Κάρλο Λιτσάνι. Πρόκειται για μια καλή ταινία που αναπλάθει με ακρίβεια την εποχή και το κεντρικό πρόσωπο ερμηνεύει ο εξαιρετικός ηθοποιός Ροντ Στάιγκερ. Είναι Απρίλης του 1944 και ο Μουσολίνι δραπετεύει από το Μιλάνο μαζί με την ερωμένη του, Κάρλα Πετάτσι. Ο άνθρωπος που τρομοκράτησε εκατομμύρια Ιταλών είναι τρομοκρατημένος. Ξέρει ότι ζει τις τελευταίες του στιγμές, ωστόσο ελπίζει. Οι παρτιζάνοι, που στο μεταξύ έχουν καταλάβει το Μιλάνο, τον συλλαμβάνουν και η εκτέλεσή του προέχει όλων των πράξεών τους. Πλάι στον Ροντ Στάιγκερ, παίζουν οι Χένρι Φόντα και Φράνκο Νέρο.

Από το SEVEN X στις 19.00 "Το αστέρι του Βορρά" του Λούις Μάλιστοουν.Πρόκειται για μια εξαιρετική ταινία γυρισμένη στα 1943, σε σενάριο Λίλιαν Χέλμαν, που ήταν υποψήφιο για Οσκαρ. Οι κάτοικοι ενός μικρού χωριού της Ρωσίας αντιστέκονται στους Γερμανούς κατακτητές. Με τις Αν Μπάξτερ και Ντάνα Αντριους.

Από την ΕΤ-1 στις 20.10 "Στο παγωμένο φως της ημέρας" του Ρούντολφ βαν ντε Μπεργκ. Πρόκειται για ένα θρίλερ, που επιχειρεί να σκιτσάρει το ψυχωτικό πρόσωπο ενός δολοφόνου. Σε μια επαρχιακή πόλη που έχει παγώσει από τους φόνους κοριτσιών, ένας αστυνομικός είναι αποφασισμένος να συλλάβει το δολοφόνο, στήνει μια παγίδα με δόλωμα ένα κοριτσάκι. Με τους Ρίτσαρντ Γκραντ και Λίντσεϊ Μπάξτερ.

Από το MEGA στις 23.15 "Επικίνδυνες ερωτήσεις, θανάσιμες απαντήσεις" του Σίντνεϊ Λιούμετ. Ρεαλιστική αστυνομική περιπέτεια, που καταπιάνεται για πολλοστή φορά με το γνώριμο θέμα και εισχωρεί βαθιά στο χώρο του νόμου και της νοοτροπίας των αστυνομικών. Η ταινία καταγγέλλει το ρατσισμό, ο οποίος διακατέχει πολλούς ένστολους στις ΗΠΑ και έχει ξεσηκώσει την αμερικανική κοινή γνώμη. Με τον Νικ Νόλτε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ