Τρίτη 28 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΦΟΡΜΟΥΛΑ - 1
Επιασε τον ταύρο...

Ο Βιλνέβ αναδείχτηκε παγκόσμιος πρωταθλητής, κερδίζοντας τον Σουμάχερ, που εγκατέλειψε στην πίστα της Χερέθ

Συγκλονιστικό φινάλε είχε το πρωτάθλημα της Φόρμουλα - 1. Ο 26χρονος Καναδός Ζακ Βιλνέν με Γουίλιαμς - Ρενό στέφθηκε νέος παγκόσμιος πρωταθλητής.

Στο τελευταίο γκραν πριν που έγινε στην πίστα της Χερέθ στην Ανδαλουσία, ο Βιλνέβ, μετά από συναρπαστικό αγώνα, κατάφερε να νικήσει τον μεγαλύτερο αντίπαλό του Γερμανό Μίκαελ Σουμάχερ, που προπορευόταν στη γενική βαθμολογία, συγκεντρώνοντας συνολικά 81 βαθμούς, έναντι 78 του Γερμανού. Τρίτος στην τελική κατάταξη ήταν ο Φρέντζεν (Γουίλιαμς - Ρενό) με 42 και τέταρτος ο Αλεζί με 36.

Ο Καναδός οδηγός κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω, αφού μέχρι τον 48ο γύρο βρισκόταν συνέχεια πίσω από τον Σουμάχερ, που είχε ξεκινήσει εκπληκτικά και όδευε ακάθεκτος προς τον τίτλο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σουμάχερ το μόνο πουχρειαζόταν ήταν να τερματίσει μπροστά από τον Βιλνέβ (ανεξαρτήτως θέσης), προκειμένου να κατακτήσει τον τίτλο.

Ομως, κατά τη διάρκεια του 48ου γύρου ο οδηγός της Γουίλιαμς - Ρενό πλησίασε τη Φεράρι του Σουμάχερ και μάλιστα κατάφερε να τον προσπεράσει. Ο Σουμάχερ βλέποντας τα όνειρα για τον τίτλο να εξανεμίζονται έκανε την τελευταία προσπάθεια, προσπαθώντας να χτυπήσει το αυτοκίνητο του Βιλνέβ, αφού με εγκατάλειψη και των δυο ο τίτλος πήγαινε στον Γερμανό.

Τα πράγματα όμως ήρθαν αντίστροφα και από τη σύγκρουση των δυο αυτοκινήτων εκείνος που εγκατέλειψε ήταν ο Σουμάχερ, ανοίγοντας το δρόμο του τίτλου για τον Βιλνέβ, ο οποίος τερμάτισε στην τρίτη θέση πίσω από τους Χάκινεν και Κούλθαρντ που πήραν τις δυο πρώτες θέσεις με Μακλάρεν - Μερσέντες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ