Πέμπτη 30 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Το Αρχείο, ο Αρης και η αντικομμουνιστική υστερία

Η εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" σε δημοσίευμά της αναφέρθηκε στο Αρχείο του Αρη, που κάποιος έκλεψε από τον Περισσό, τον καιρό που το Αρχείο του ΚΚΕ είχε πληγεί από τις πλημμύρες.

Πληροφορηθήκαμε, λοιπόν, ότι ο κλέφτης το πούλησε στον εκδοτικό οίκο "Ελληνικά Γράμματα", ο οποίος ανέθεσε στον Φαράκο να γράψει σχετικό βιβλίο για τον Αρη. Από το βιβλίο προδημοσιεύονται ήδη εκτενή αποσπάσματα σε αθηναϊκές εφημερίδες.

Στην όλη υπόθεση, που σαφέστατα εντάσσεται στην ολομέτωπη επίθεση κατά του ΚΚΕ, έχουμε να παρατηρήσουμε και να υπογραμμίσουμε τα εξής:

1. Κλεμμένο Αρχείο ασφαλώς και υπάρχει. Είναι γνωστό ότι οι αναθεωρητές του 1968, που δημιούργησαν το "ΚΚΕ εσωτερικού", κατέκλεψαν με γκανγκστερικό τρόπο το Αρχείο του ΚΚΕ, παίρνοντας ένα σημαντικό τμήμα του.

Αυτό το τμήμα του Αρχείου, αυτοί που το άρπαξαν, που δεν τους ανήκει, γιατί ανήκει στο ΚΚΕ, είναι φανερό ότι μπορούν να το χρησιμοποιούν όπως θέλουν, ενδεχομένως και με παραχαράξεις. Μπορούν να παίρνουν διάφορα έγγραφά του και να τα χρησιμοποιούν όπως κρίνουν, ανάλογα με τις σκοπιμότητές τους.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ 3


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ