Πέμπτη 30 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΙΝΙΟΝ
Θύμα μιας πολιτικής καταλήστευσης

Αντιμέτωπος με την οργή των εργαζομένων βρέθηκε χτες ο ιδιοκτήτης του πολυκαταστήματος ΜΙΝΙΟΝ Λ. Ισαϊάδης, όταν - έπειτα από τις πιέσεις τους - δέχτηκε να τους συναντήσει και εν μέρει να απολογηθεί για τα "έργα" του στο κατάστημα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εργαζόμενοι απαίτησαν να γίνει άμεσα διαχειριστικός έλεγχος σε βάθος με συμμετοχή του σωματείου, να μη χαθεί καμία θέση εργασίας, καθώς επίσης και κανένα εργασιακό δικαίωμα.

Ο κ. Ισαϊάδης, με μισόλογα, ανέφερε ότι δουλεύει για την εξεύρεση μιας λύσης, ώστε να μείνει το ΜΙΝΙΟΝ ανοιχτό. Επίσης, έκανε λόγο για επαφές του με πιστωτές, προκειμένου να πετύχει κάποιο διακανονισμό.

Στις επίμονες ερωτήσεις των εργαζομένων να τους εξηγήσει ποιοι ήταν οι λόγοι που οδήγησαν το πολυκατάστημα σ' αυτή την κατάσταση, επικαλέστηκε τον ανταγωνισμό, τις χαμηλές τιμές και το μη δανεισμό από τις τράπεζες, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα ότι μεγάλο μέρος των μετοχών είναι δεσμευμένο από τράπεζες.

Από την πλευρά του Γ. Πέρος,γραμματέας του σωματείου, έκανε λόγο για μια καταστροφική πολιτική καταλήστευσης του ΜΙΝΙΟΝ από το 1991, όταν το πολυκατάστημα παραδόθηκε εξυγιασμένο από τον ΟΑΕ στους Βερνίκο - Ισαϊάδη. Οσο για τη διάθεση των εργαζομένων τόνισε ότι "είναι ενωμένοι και αποφασισμένοι να παλέψουν για να μείνει το κατάστημα ανοιχτό, χωρίς να χαθεί ούτε μία θέση εργασίας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ