Τρίτη 4 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΕΔΔΑ
Αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο λαό της Κολομβίας

Με την ευκαιρία της επίσκεψης στη χώρα μας, του Χάιμε Σεδάνο,μέλους της Εθνικής Επιτροπής της Πατριωτικής Ενωσης Κολομβίας, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο μια εγκάρδια συνάντηση - συζήτηση στην Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ).

Συγκεκριμένα, ο Κολομβιανός καλεσμένος συναντήθηκε με το Τμήμα Λατινικής Αμερικής της ΕΕΔΔΑ και μετέφερε μια ολοκληρωμένη εικόνα για την πολύπαθη χώρα του, που μέσα από την αιμορραγία ενός 40χρονου άτυπου εμφύλιου πολέμου φιγουράρει στην πρώτη θέση στον κόσμο στη βία (σε μη εμπόλεμη κατάσταση) και στην τρίτη στη διαφθορά.

Την Κολομβία, όπου κάθε μέρα πεθαίνουν 10 άνθρωποι, θύματα της πολιτικής βίας, μέλη και στελέχη αριστερών κόμματων (τα τελευταία 10 χρόνια έχουν δολοφονηθεί 4.000 μέλη και στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος Κολομβίας), συνδικαλιστές, λαϊκοί ηγέτες, αγωνιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα και άνθρωποι που ζουν σε περιοχές όπου διεξάγονται ένοπλες συγκρούσεις ανάμεσα σε στρατό - Αστυνομία και το αντάρτικο επαναστατικό κίνημα. Οπου κάθε δύο μέρες εξαφανίζονται και 2 άνθρωποι για πολιτικούς λόγους (πολλοί βρίσκονται μετά δολοφονημένοι). Οπου καθημερινά πεθαίνει ένα άτομο λόγω της "κοινωνικής εκκαθάρισης" από αυτόκλητους υπερασπιστές του νόμου, παραστρατιωτικές οργανώσεις. Πρόκειται συνήθως για εξαθλιωμένους ανθρώπους, παιδιά του δρόμου, πόρνες κλπ.

Με τη συζήτηση αποδείχτηκε ότι πρόκειται για πολιτική ταξική βία, που πηγάζει από τη σύγκρουση των τάξεων, ενώ το επίσημο κράτος έχει μετατραπεί σε τρομοκράτη για τα συμφέροντα της κυρίαρχης τάξης.

Αναφέρθηκε ακόμα και στο δύσκολο και πολυσύνθετο πρόβλημα του εμπορίου των ναρκωτικών και στην αναγκαία, βαθιά αγροτική μεταρρύθμιση που χρειάζεται, σε συνδυασμό με ριζικές κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές αλλαγές, προκειμένου να δοθεί λύση.

Επίσης, έγινε συγκεκριμένη συζήτηση για τις πρωτοβουλίες και τη συμβολή της ΕΕΔΔΑ στην αλληλεγγύη προς τον αγωνιζόμενο κολομβιανό λαό, που έχει αρχίσει να αναπτύσσεται σε όλη την Ευρώπη και μπορεί και πρέπει να δυναμώσει και στη χώρα μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ