Τρίτη 4 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΝΑΔΑΣ
Απεργία διαρκείας των δασκάλων

ΤΟΡΟΝΤΟ.-

Σε αδιέξοδο είναι πιθανά ακόμα οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των εκπροσώπων των συνδικαλιστικών φορέων των δασκάλων και της κυβέρνησης, μία βδομάδα μετά την έναρξη της απεργίας διαρκείας που έχει κρατήσει περίπου 2 εκατ. μαθητές μακριά από τις αίθουσες διδασκαλίας, στη μεγαλύτερη απεργιακή εκπαιδευτική κινητοποίηση στην ιστορία της χώρας.

Από την αρχή της απεργιακής κινητοποίησης η τοπική κυβέρνηση του Οντάριο δε φάνηκε διατεθειμένη να διαπραγματευτεί με τους δασκάλους και προσέφυγε μάλιστα στο δικαστήριο για να κηρύξει την απεργία παράνομη, Προσέκρουσε όμως στην απόφαση της έδρας, όπου ο δικαστής "διέταξε" την έναρξη των συνομιλιών και αποφάσισε να μην πάρει θέση στη διαφορά μεταξύ των συνδικαλιστών και της κυβέρνησης. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται από το Σαββατοκύριακο, αλλά πληροφορίες για την πρόοδο δεν υπάρχουν προς το παρόν, καθώς υπάρχει "μπλακ άουτ" από πλευράς των μέσων ενημέρωσης.

Οι εκπρόσωποι όμως των δασκάλων φαίνονται αποφασισμένοι να μην υποκύψουν στις προθέσεις της κυβέρνησης, που είναι ο δραστικός περιορισμός των δαπανών, η επιμήκυνση του διδακτικού έτους αλλά και της διδακτικής ημέρας, ο καθορισμός του αριθμού των μαθητών κάθε τάξης από την κυβέρνηση, καθώς και η προετοιμασία των δασκάλων, ενώ η τοπική κυβέρνηση του Οντάριο σκέπτεται μάλιστα να επιτρέψει σε μη αναγνωρισμένους πτυχιούχους δασκάλους να διδάσκουν ορισμένα μαθήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ