Πέμπτη 6 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΕΒΑΛ
Απολύσεις με εκβιασμούς

Ολοκληρώνοντας την καταστροφική πολιτική της στο θέμα της λιπασματοβιομηχανίας ΑΕΒΑΛ, η κυβέρνηση, όχι μόνο πετάει στο δρόμο τους εργαζόμενους (μετά το κλείσιμο της επιχείρησης), αλλά και τους εκβιάζει! Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η διοίκηση της εταιρίας κάλεσε την περασμένη Τρίτη τους εργαζόμενους να υποβάλουν αιτήσεις εθελουσίας εξόδου, με τον εξής εκβιαστικό όρο: Οσοι σε διάστημα τριών ημερών δεν προβούν στην υπογραφή των αιτήσεων εθελούσιας εξόδου, τότε θα απολυθούν χωρίς να λαμβάνουν αυξημένη αποζημίωση κατά 25%.

Ο ωμός αυτός εκβιασμός δεν είναι καινοφανής, αλλά αντίθετα αποτελεί βασικό μέρος της "εκσυγχρονιστικής" πολιτικής της κυβέρνησης. Εχει εφαρμοστεί και σε άλλες επιχειρήσεις, προκειμένου αυτές να παραδοθούν σε ιδιώτες απαλλαγμένες από εργαζόμενους, ενώ θα εφαρμοστεί και σε όλες τις προς πώληση επιχειρήσεις του ΟΑΕ. Επιχειρούν δηλαδή, προσφέροντας ψίχουλα, να κάνουν τους εργαζόμενους συναινετικούς αποδέκτες της πιο αντεργατικής πολιτικής.

Αυτή τη στιγμή, από τους συνολικά 240 εργαζόμενους στην ΑΕΒΑΛ, 70 έχουν μεταταγεί στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, 70 έχουν φύγει διά της επίσης εκσυγχρονιστικής οδού των "πρόωρων συνταξιοδοτήσεων", ενώ για τους υπόλοιπους 100 η ανεργία εμφανίζεται ως μονόδρομος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ