Παρασκευή 7 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στην πόλη για φα'ϊ και ποτό

Αρκετές είναι οι ενδιαφέρουσες ταινίες, που προβάλλονται σήμερα από τα κανάλια. Ανάμεσά τους, η ταινία του Ανγκ Λι "Φαϊ, ποτό, αρσενικό, θηλυκό", η ταινία του Σαμπρόλ "Ξιδάτο κοτόπουλο" και η ιδιότυπη δημιουργία του Ντέιβιντ Λιντς "Eraserhead". Μαζί τους και η χαριτωμένη κωμωδία του Μπιλ Φορσάιθ "Το ίνδαλμα της πόλης".

Στο "Ινδαλμα της πόλης", ο Μπαρτ Λάνκαστερ υποδύεται έναν διευθυντή μιας μεγάλης εταιρίας πετρελαίου, ο οποίος στέλνει ένα ικανό στέλεχος της εταιρίας σ' ένα παραθαλάσσιο χωριό της Σκοτίας για να αγοράσει μεγάλες εκτάσεις γης (ΕΤ-1 18.45).

Η ταινία του Λι "Φαϊ, ποτό, αρσενικό, θηλυκό",προβλήθηκε το 1994 στις Κάννες εκτός διαγωνισμού και γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Κεντρικό πρόσωπο είναι ο ένας διάσημος σεφ, που ετοιμάζει μεγαλοπρεπή γεύματα για τις τρεις κόρες του. Σκοπός του, να σπάσει το φράγμα που τους χωρίζει και να μπορέσουν να επικοινωνήσουν. Παίζουν οι Σίλβια Τσανγκ, Γουίνστον Τσάο και Σιχούνγκ Λου (ΕΤ-3 23.00).

Με την ταινία "Ξιδάτο κοτόπουλο",η ΝΕΤ συνεχίζει το αφιέρωμά της στον Γάλλο σκηνοθέτη Κλοντ Σαμπρόλ. Τρεις φίλοι, ένας συμβολαιογράφος, ένας γιατρός και ένα χασάπης, προσπαθούν να διώξουν μια ανάπηρη κυρία και το γιο της από το σπίτι που μένουν για να εκμεταλλευτούν το οικόπεδο. Ολα όμως θα αρχίσουν να μπλέκονται από τη στιγμή, που ο γιος θα βάλει ζάχαρη στη βενζίνη του αυτοκινήτου του χασάπη, προκαλώντας το θάνατό του. Παίζουν οι Ζαν Πουαρέ, Στεφάν Οντράν Μισέλ Μπουκέ και Καρολίν Σελιέ(ΝΕΤ 00.30).Γυρισμένο το 1976, το "Eraserhead" είναι η πρώτη ταινία του Αμερικανού σκηνοθέτη Ντέιβιντ Λιντς. Μια σουρεαλιστική ταινία που συνδυάζει τη μαύρη κωμωδία, τον τρόμο και την επιστημονική φαντασία. Ενας νεαρός, που ζει σε μια τρισάθλια περιοχή, παντρεύεται και γίνεται πατέρας ενός αδηφάγου τέρατος. Παίζουν οι Τζακ Νανς και Σαρλότ Στιούαρτ(ΕΤ-3 01.30).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ