Σάββατο 8 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Διασχίζοντας τα αισθήματα

Ενα τρένο αλλιώτικο από τα άλλα είναι το "Οριαν Εξπρές". Και είναι αλλιώτικο, διότι ενέπνευσε τους πεζογράφους, αλλά και τους κινηματογραφιστές. Οποιος είχε την τύχη να ταξιδέψει μαζί του και να διασχίσει την Ευρώπη δε θα του είναι δύσκολο να το καταλάβει. Η Αγκάθα Κρίστι, ο Γκράχαμ Γκριν και άλλοι πολλοί συγγραφείς έβαλαν τους ήρωές τους να ταξιδεύουν, να ερωτεύονται, να μισούνται, να δολοφονούνται αλλά και να δολοφονούν μέσα στο γοητευτικό αυτό μεταφορικό μέσο. Σήμερα από την ΕΤ-1 στις 19.15 θα παρουσιαστεί η ταινία του Λόρενς Γκόρντον "Ερωτας στο Οριαν Εξπρές".Το "Οριαν Εξπρές", το πιο φημισμένο τρένο στον κόσμο, ζει συχνά - πυκνά περίπλοκες διεθνείς δραματικές ιστορίες. Πάθος και αίσθημα χαρακτηρίζουν το ρομάντσο που ξαναγεννιέται και σβήνει ανάμεσα στο Παρίσι, τη Νότια Γαλλία, τη Βενετία. Μια πλούσια Αμερικανίδα, μια επιτυχημένη διάσημη συγγραφέας συναντά εντελώς τυχαία μέσα στο τρένο τον άνθρωπο που κάποτε είχε αγαπήσει με πάθος, τον άνθρωπο που την είχε εγκαταλείψει χωρίς να της εξηγήσει το λόγο. Θα τον συγχωρήσει άραγε; Με τους: Γκόρντον Κλαρκ και τον Τζον Γκίλγκουντ.

Από την ΕΤ-1 στις 21.25 "Αντε γεια" του Γιώργου Τσεμπερόπουλου.

Πρόκειται για τη γνωστή ταινία που είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Γιοβάνας. Είναι η αδιέξοδη ερωτική ιστορία μιας ώριμης γυναίκας με ένα νεαρό αμοραλιστή και κάποτε, μοιραία, φτάνει η στιγμή να του πει απλά: "Αντε γεια". Με τους: Καίτη Παπανίκα και Αλκη Κούρκουλο.

Από τη ΝΕΤ στις 22.15 "Ο Κορμοράνος" του Πίτερ Μάρκαμαν

Ενα ψυχολογικό θρίλερ του 1993 που αφηγείται την εξής ιστορία: Μετά το θάνατο του θείου του, ο Τζον κληρονομεί το σπίτι και το κτήμα του στην Ουαλία. Ο ίδιος και η γυναίκα του ανυπομονούν να εγκατασταθούν εκεί. Η χαρά τους όμως μετριάζεται όταν μαθαίνουν ότι μέσα στην κληρονομιά υπάρχει ένας όρος. Να κρατηθεί ο μαύρος κορμοράνος του θείου του που για κάποιον λόγο τους δημιουργεί ένα κακό προαίσθημα. Ο ανιψιός και ο κορμοράνος αναπτύσσουν μια παράξενη σχέση, μια σχέση που τρομάζει τη γυναίκα τόσο πολύ που παίρνει το παιδί της και φεύγει, αφού προειδοποιεί τον άνδρα της ότι κάτι κακό θα συμβεί. Ομως, εκείνος είναι ανίκανος πια να ξεκόψει, ο κορμοράνος είναι η μοίρα του. Και η μοίρα του έχει χρώμα μαύρο... Με τους: Ρέιφ Φάινς και Ελεν Σλέσινγκερ.

Από την ΕΤ-3 στη 01.00 "Ο μαέστρος" της Μάριον Χένσελ.

Πρόκειται για ένα ψυχολογικό δράμα που αφηγείται την επιστροφή στην Ιταλία ενός Εβραίου μαέστρου για να διευθύνει μια όπερα. Ο αρχιμουσικός στην αρχή θαυμάζει και νοσταλγεί την όμορφη πόλη, όμως σιγά σιγά η μνήμη του επανέρχεται και οι τραυματικές εικόνες της περιόδου του 1944 ξυπνάνε και τον τυραννούν. Με τον Μάλκομ Ντάουελ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ