Τετάρτη 12 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΥΠΕΛΛΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
Παιχνίδια για όλα τα γούστα

Τα γήπεδα αδειάζουν, φίλαθλοι και τηλεθεατές γυρίζουν την πλάτη στο μπάσκετ, αλλά οι ομάδες και τα κανάλια επιμένουν. Πέντε "ζωντανές" τηλεοπτικές μεταδόσεις περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα. Παιχνίδια για όλα τα γούστα, έστω κι αν τα περισσότερα διεξάγονται την ίδια ώρα.

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ: Τελευταίο χαρτί

Στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα, πρώτος ανοίγει την αυλαία ο ΠΑΟΚ. Στις 18.30 υποδέχεται στο Αλεξάνδρειο την Κροάσια Σπλιτ (ΣΤΑΡ). Παιχνίδι θεωρητικά εύκολο, αν σκεφθεί κανείς ότι η ομάδα του Σβι Σερφ πήρε τη νίκη και στην Κροατία με 76 - 74.

Τη σκυτάλη παίρνει στις 19.00 ο Ολυμπιακός που αγωνίζεται στη Μόσχα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ (ΕΤ1). Η πρωταθλήτρια Ρωσίας, έστω και με τραύματα, κατάφερε να επιβιώσει από την οικονομική κρίση στο ξεκίνημα της περιόδου. Η τράπεζα που ανέλαβε τη χρηματοδότηση εξόφλησε τους παίκτες και η ομάδα του Ερέμιν συνεχίζει να εργάζεται απερίσκεπτα. Δεν έχει όμως στη δύναμή της τον Μοργκουνόφ, που δεν άντεξε την παρατεταμένη οικονομική αδυναμία του συλλόγου και αναζήτησε την τύχη του στο πρωτάθλημα της Λιθουανίας. Απών θα είναι και ο Γκουντέλιν, που τραυματίστηκε σοβαρά στον αχίλλειο τένοντα. Στο παιχνίδι του Α' γύρου ο Ολυμπιακός επικράτησε με 86 - 74.

Τελευταίο χαρτί για την ΑΕΚ που υποδέχεται στις 21.15 στο ΟΑΚΑ την Ολίμπια Λιουμπλιάνας (ΑΝΤ1). Τα ίδια ισχύουν και τη σλοβενική ομάδα, η οποία μετά την εντός έδρας ήττα από την Τσιμπόνα, έχει περιέλθει σε δυσμενή θέση. Ο Γ. Ιωαννίδης θα στερηθεί των υπηρεσιών του Αντερσον. Στη Λιουμπλιάνα η ΑΕΚ πήρε τη νίκη με 74 - 71.

ΚΟΡΑΤΣ: Ξεκαθαρίζει το τοπίο

Δύο αγωνιστικές πριν το τέλος της Α' φάσης, Αρης και Παπάγου σφραγίζουν την πρόκριση, αντίθετα με το Περιστέρι και το Σπόρτιγκ, που ελπίζουν μόνο σε βοήθεια από τα έξω.

Την ΑΕ Λεμεσού υποδέχεται στις 18.00 ο Παπάγου στο Ολύμπιο (Syper Sport). Ουσιαστικά πρόκειται για προπόνηση, γι' αυτό και η απουσία δεύτερου ξένου δεν προβληματίζει τον Κ. Μίσσα. Αντίθετα, ο προπονητής του Παπάγου πονοκεφαλιάζει με τον αντικαταστάτη του Μότεν. Ο Φορντ που φαινόταν ως ο πιθανότερος διάδοχος, δέχτηκε προτάσεις από Ιταλία και το σκέφτεται να επιστρέψει.

Στις 18.00 το Περιστέρι υποδέχεται την Αυστριακή Κάπφενμπεργκ (απευθείας μετάδοση ΣΚΑΪ). Ευκαιρία για την ομάδα του Αργ. Πεδουλάκη να επιστρέψει στις νίκες. Το μυαλό όλων θα βρίσκεται πάντως στο Ισραήλ, με την ευχή να νικήσει ο Ερυθρός Αστέρας την Ερτζελία. Διαφορετικά το Περιστέρι θα χρειαστεί νίκη στο Βελιγράδι για να προκριθεί.

Ο Αρης αγωνίζεται στη Γερμανία με την Τρίερ και θέλει τη νίκη για να προκριθεί και τυπικά ως πρώτος από τον όμιλό του. Στη Θεσσαλονίκη ο Αρης είχε επικρατήσει με 95 - 55.

Στην Πολωνία αγωνίζεται ο Σπόρτιγκ με αντίπαλο τη Σταλ Μπόμπρεκ την οποία είχε νικήσει δύσκολα στα Πατήσια με 91 - 87.

  • Για το κύπελλο Ρονκέτι η Καλαμαριά υποδέχεται τη Ριουνίτα Μεσινέζε.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ