Πέμπτη 13 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΟΜΙΝΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
"Σιωπηλή" 48ωρη απεργία

ΑΓΙΟΣ ΔΟΜΙΝΙΚΟΣ.-

Η δεύτερη μέρα της απεργίας βρήκε τους περισσότερους κατοίκους της Δομινικανικής Δημοκρατίας κλεισμένους στα σπίτια τους. Η διάθεσή τους για διαδήλωση και κάθε έκφραση αντίδρασης ενάντια στη φτώχεια, που μαστίζει το 70% του πληθυσμού, και της ανεργίας, που ξεπερνά το 30%, πήρε τη μορφή σιωπηλής διαμαρτυρίας, αφ' ενός εξαιτίας της έντονης φημολογίας για το ξέσπασμα επεισοδίων και αφ' ετέρου επειδή κάθε σχέδιο για συγκέντρωση απεργών ματαιώθηκε από την παρουσία 7.000 στρατιωτών που περιπολούσαν σε κάθε σημείο - κυρίως... - της πρωτεύουσας με τη δικαιολογία της αποτροπής κρουσμάτων βίας.

Τελικά η απεργία έγινε στα σιωπηλά, με τους περισσότερους δρόμους της πρωτεύουσας έρημους από κίνηση, μια που πολλά μαγαζιά και επιχειρήσεις ήταν κλειστές. Και αντί για εκτεταμένα επεισόδια αναφέρθηκε το ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ αντίπαλων συμμοριών που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός 20χρονου.

Στη διάρκεια προεδρικού αγγέλματος με αφορμή την 48ωρη πανεθνική απεργία, ο Πρόεδρος Λεονέλ Φερνάντες επιχείρησε να εκτονώσει τις αντιδράσεις, λέγοντας πως προχώρησε στις αυξήσεις των μισθών των δασκάλων και των δημοσίων υπαλλήλων και πως τα 8.000.000 Δομινικανών που βυθίζονται στο σκοτάδι για περισσότερες από 18 ώρες την ημέρα θα πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι του... χρόνου! Στο τέλος, μάλιστα, δεν παρέλειψε να επιρρίψει τις ευθύνες για την οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα στις περασμένες κυβερνήσεις και στα συσσωρευμένα διαρθρωτικά προβλήματα των τελευταίων χρόνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ