Παρασκευή 14 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΣΝΙΑ
Νέα επεισόδια με πρόσφυγες

ΣΑΡΑΓΕΒΟ.-

Επεισόδιο ανάμεσα σε μουσουλμάνους και Σέρβους πρόσφυγες ξέσπασε χτες σε προάστιο της βοσνιακής πόλης Τούζλα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών ατόμων.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Αντρεα Αντζέλι, πλήθος εξαγριωμένων ατόμων επιτέθηκε σε λεωφορείο που επέστρεφε από το Σιμίν Χαν, προάστιο της Τούζλα υπό τον έλεγχο Σερβοβόσνιων. Μία μουσουλμάνα και δύο Σερβοβόσνιοι, από τα 50 άτομα που επέβαιναν στο λεωφορείο, τραυματίστηκαν ελαφρά στη διάρκεια των επεισοδίων. Οι κάτοικοι της Τούζλα είχαν μπλοκάρει με οδοφράγματα, εμποδίζοντας την κυκλοφορία των οχημάτων, διαμαρτυρόμενοι για διακοπές στην ηλεκτροδότηση εξαιτίας απλήρωτων λογαριασμών... Τα οδοφράγματα εμπόδισαν ακόμη και την κυκλοφορία ΝΑΤΟικών οχημάτων και διαλύθηκαν όταν επενέβησαν αστυνομικές δυνάμεις.

Επίθεση στα γραφεία του κόμματος της Πλάβσιτς

Με χειροβομβίδα και αυτόματα πυροβόλα όπλα εισέβαλαν χτες δύο μασκοφόροι στα γραφεία του νεοσχηματισθέντος κόμματος της Σερβοβόσνιας Προέδρου, Μπιλιάνα Πλάβσιτς, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με το γιουγκοσλαβικό πρακτορείο ειδήσεων "ΤΑΝΓΙΟΥΝΓΚ", η επίθεση έγινε τα ξημερώματα στην ανατολική σερβοβοσνιακή πόλη Μπιγιέλτζινα. Από την επίθεση δεν τραυματίστηκε κανείς, καθώς τα γραφεία ήταν κλειστά την ώρα της εισβολής των μασκοφόρων.

Ενώ απομένουν μόνο δύο βδομάδες μέχρι τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών στη Σερβοβοσνιακή Δημοκρατική Οντότητα (23 του μήνα), το συμβάν σχολιάστηκε από ξένους πολιτικούς παρατηρητές ως ένδειξη του αγεφύρωτου χάσματος πολιτικών διαφορών ανάμεσα στους Σερβοβόσνιους πολιτικούς του Πάλε και τους υποστηριχτές της Προέδρου Πλάβσιτς στην Μπάνια Λούκα.

Το Δημοκρατικό Κόμμα καταδίκασε την επίθεση και έκανε έκκληση για την ειρηνική επίλυση των πολιτικών διαφορών που διχάζουν την ηγεσία της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ