Παρασκευή 14 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ενέδωσε στους εκβιασμούς ο Φούρας

Ικανοποιημένη από τις διαβεβαιώσεις του υφυπουργού η ΕΠΑΕ σταμάτησε την αναταραχή στο πρωτάθλημα

Τα παιχνίδια εντυπώσεων, αλλά και παρασκηνίου ολοκληρώθηκαν, και τα επαγγελματικά πρωταθλήματα του ποδοσφαίρου, μαζί φυσικά με τον τζόγο που έχει στηθεί γύρω τους, ξαναμπαίνουν στους γνώριμους ρυθμούς τους. Μια συνάντηση ΕΠΑΕ - πολιτείας χτες το πρωί ήταν αρκετή (!!). Παρότι, σύμφωνα με την επίσημη τοποθέτηση, δεν υπήρξε καμιά λύση, η ΕΠΑΕ ήρε την απόφασή της.

Προφανώς λοιπόν οι εθιμοτυπικές δηλώσεις αναφέρουν... τη μισή αλήθεια και οι αιτίες της σύγκλισης έμειναν στο παρασκήνιο. Πώς προέκυψε το ευτυχισμένο τέλος; Μετά από συζήτηση, αμφότερες οι πλευρές κατέληξαν να συναντηθούν στις 24 Νοέμβρη με ανοιχτή την ατζέντα των θεμάτων. Στη συνέχεια εντός 10ημέρου το υπουργείο θ' απαντήσει γραπτώς στα αιτήματα της διοργανώτριας.

Οι πραγματικοί λόγοι βέβαια που οδήγησαν στην ύφεση είναι άλλοι. Οσο και αν τους αρνούνται πολιτεία και ΕΠΑΕ. Κατ' αρχήν κάποια "αγκάθια" αναφορικά με τις εκλογές της ΕΠΟ ξεπεράστηκαν και όλοι είναι ευχαριστημένοι. Από την άλλη οι επιχειρηματίες του ποδοσφαίρου θα πάρουν αυτά που διεκδικούν. Σε σχετική συζήτηση στέλεχος της ΕΠΑΕ παραδέχτηκε: "Μπορεί να μην ανακοινώνεται για ευνόητους λόγους, αλλά πήραμε αυτά που θέλαμε", συνοδεύοντας τις κουβέντες του μ' ένα τεράστιο χαμόγελο...

Ο υφυπουργός Πολιτισμού, Α. Φούρας, επισήμανε πως η ατζέντα της συνάντησης θα είναι ανοιχτή γιατί "προέκυψαν πολλά περισσότερα θέματα από τα δύο που έχουν προβληθεί". Απάντηση, σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, δεν έδωσε στα αιτήματα της ΕΠΑΕ "για λόγους ηθικής και πολιτικής τάξης, δεδομένου ότι την Κυριακή υπάρχουν εκλογές στην ΕΠΟ. Οφείλω να προστατεύσω τον εαυτό μου και την κυβέρνηση από κατηγορίες ότι παρεμβαίνουμε στα εσωτερικά της αναμέτρησης ή ότι επιχειρούμε να εκμαυλίσουμε συνειδήσεις".

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ, Σ. Σφακιανάκης, έριξε ξανά την ευθύνη της αναστάτωσης στην πολιτεία και προανήγγειλε νέες απαιτήσεις: "Η ανοιχτή ατζέντα μας δίνει το περιθώριο να επεκτείνουμε το εύρος των αιτημάτων"... Τρώγοντας έρχεται η όρεξη.

Το υπουργείο λοιπόν, ενέδωσε για μια ακόμα φορά στις απαιτήσεις των εμπόρων του αθλήματος. Αδιαφορεί αν αυτοί οι άνθρωποι οδήγησαν το ποδόσφαιρο σε αδιέξοδο, ανυποληψία και άδειες εξέδρες. Συντηρεί επιχειρήσεις από τα λεφτά των φορολογουμένων, την ίδια στιγμή που εργαζόμενοι και συνταξιούχοι σπρώχνονται στην εξαθλίωση με το πρόσχημα της "λιτότητας για να ορθοποδήσει η οικονομία". Χρήματα για τις πραγματικές ανάγκες του λαού δεν υπάρχουν, όμως οι ποδοσφαιροπαράγοντες πήραν πέρυσι περίπου 3,6 δισ. δρχ., ενώ φέτος θα λάβουν περίπου 4,8 δισ. Δεν είναι όμως ικανοποιημένοι και διεκδικούν περισσότερα. Αφού όμως βρίσκουν, γιατί να μην κάνουν;

Μετά τις χτεσινές εξελίξεις η κατάθεση των δελτίων του ΠΡΟ-ΠΟ θα γίνει μέχρι το Σάββατο.

  • Ασφαλιστική εταιρία είναι από χτες επίσημα χορηγός του πρωταθλήματος στην Α Εθνική. Για δύο χρόνια η ΕΠΑΕ θα εισπράξει περίπου 800 εκατ. δρχ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ