Πέμπτη 20 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
"Κριτική" για τον προϋπολογισμό

Κριτική από νεοφιλελεύθερες θέσεις ασκεί η ηγεσία της ΝΔ στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Σημίτη με αφορμή τη συζήτηση του νέου προϋπολογισμού, ενώ παράλληλα επιχειρήσει να δημαγωγήσει εμφανίζοντας την πολιτική της ως σωτηρία για τα λαϊκά στρώματα.

Σε αλλεπάλληλες συσκέψεις που έγιναν τις τελευταίες μέρες, καθορίστηκε η τακτική και οι πλευρές που θα αναδείξουν τα στελέχη του κόμματος κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού. Το μήνυμα που εκπέμπει η θέση της ηγεσίας της ΝΔ είναι το γνωστό, "εμείς είμαστε καλύτεροι διαχειριστές", εννοείται των συμφερόντων της άρχουσας τάξης.

Στην τελευταία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χτες υπό τον Κ. Καραμανλή, στην οποία συμμετείχαν και οι τρεις εισηγητές του κόμματος (Κωστόπουλος, Νικολόπουλος, Ρεγκούζας), "εμπλουτίστηκε" το περιεχόμενο της κριτικής του κόμματος για τον προϋπολογισμό.

Οι βασικοί άξονες της κριτικής που ασκεί η ηγεσία της ΝΔ στον προϋπολογισμό έχουν ως εξής: Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης απέτυχε. Η αποτυχία αυτή εκδηλώθηκε και με την τελευταία νομισματική και χρηματιστηριακή κρίση, η οποία απέδειξε ότι το όλο οικοδόμημα είναι σαθρό. Με τον προϋπολογισμό απομακρύνεται ακόμα περισσότερο η προοπτική ένταξης της χώρας στην ΟΝΕ. Τα ελλείμματα επιχειρείται να αντιμετωπιστούν με την πρόσθετη φορολογία, πράγμα που πλήττει τους χαμηλόμισθους και συνταξιούχους. Οι λύσεις της ΝΔ είναι η δραστική μείωση των (κοινωνικών) δαπανών, οι γενναίες αποκρατικοποιήσεις και η μεταφορά δραστηριοτήτων του κράτους στον ιδιωτικό τομέα, διαρθρωτικές αλλαγές στο όνομα της αύξησης της παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ