Πέμπτη 20 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ημερολόγιο των Μαρμάρων

Δεν είναι μόνο ένα καθημερινό "εργαλείο" προγραμματισμού και σημειώσεων. Είναι και καθημερινή υπενθύμιση της ιστορίας και του διαρκούς αιτήματος για επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα. Ο λόγος για το οικολογικό ημερολόγιο 1998 του εκδοτικού οίκου "έλιξ",αφιερωμένο στα Μάρμαρα.

Ο χρήστης του ημερολογίου θα βρει ντοκουμέντα για το χρονικό της λεηλασίας, γκραβούρες και εικαστικές απεικονίσεις των γλυπτών, σχέδια των λεηλατημένων μαρμάρων, πληροφορίες για το "Ιδρυμα Μελίνα Μερκούρη", αλλά και αποσπάσματα από τις ομιλίες της Μελίνας Μερκούρη,όταν έθετε το αίτημα της διεκδίκησης λέγοντας: "δεν υπάρχουν ελγίνεια μάρμαρα, υπάρχουν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα".

Για την έκδοση συνεργάστηκαν η Μανουέλα Παυλίδου και η Ελενα Κόρκα,αρχαιολόγος του ΥΠΠΟ και γραμματέας της ελληνικής επιτροπής για την επιστροφή των Μαρμάρων. Στη χτεσινή παρουσίαση της έκδοσης παραβρέθηκαν ο υπουργός Πολιτισμού, Ε. Βενιζέλος,και η γραμματέας της αγγλικής επιτροπής για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα, Ελεν Κιούμπιτ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ