Πέμπτη 20 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Εκπλήξεις 7 Ρίχτερ...

Σε επτά παιχνίδια οι μικροί πήραν σπουδαία αποτελέσματα από τους μεγάλους της Α' Εθνικής

Ποδοσφαιρικά... Ρίχτερ είχαμε χτες στην πρώτους αγώνες στη φάση των 32 για το θεσμό του Κυπέλλου. Οι... μικροί έδειξαν τα δόντια τους και υποχρέωσαν τους "μεγάλους" να γνωρίσουν σχεδόν "ταπεινωτικές" ήττες. Υπενθυμίζεται ότι οι ρεβάνς θα γίνουν στις 2 Δεκέμβρη.

Σοκ στη Ριζούπολη
  • Ο Απόλλωνας ήταν αυτός που δέχτηκε το μεγαλύτερο σοκ στη Ριζούπολη. Το συγκρότημα του Μπάμπη Τεννέ προφανώς υποτίμησε τον Ορφέα, ομάδα Γ' Εθνικής, έτσι δέχτηκε δύο γκολ (0 - 2) και τώρα θα τρέχει και δε θα φθάνει στην Αλεξανδρούπολη σε 15 μέρες που θα γίνει η ρεβάνς. Τα γκολ για τους παίκτες του Στέφανου Γαϊτάνου πέτυχαν οι Χαλιμακούδης στο 27' και ο Βούλγαρος Ντρεμεντίεφ στο 80'.
  • Ο Παναθηναϊκός δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στην Ορεστιάδα. Μπροστά σε 4.000 θεατές επικράτησε 2 - 0 χάρη σε δύο γκολ του στρατευμένου Γιώργου Νασιόπουλου (47', 72'). Οι πράσινοι είχαν και δύο δοκάρια με τους Κωνσταντινίδη και Μπασινά. Ο ΠΑΟ αγωνίστηκε με τους: Νικοπολίδη, Γ. Σ. Γεωργιάδη, Γκούμα (46' Αλεξόπουλο), Μιλόγεβιτς, Κολιτσιδάκη, Μπασινά, Κωνσταντινίδη, Λαγωνικάκη, Λυμπερόπουλο, Στράντλι και Νασιόπουλο.
  • Στο Ηράκλειο ο ΟΦΗ κέρδισε 1 - 0 την Καλαμάτα, όμως έχασε μοναδικές ευκαιρίες για να πετύχει σκορ ασφαλείας. Το μοναδικό γκολ σημείωσε ο νεαρός Κώτσιος στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ενώ στην επανάληψη Αναστασίου και Ρίζνιτς σημάδεψαν τα δοκάρια του Κελπέκη. Ακόμη οι Κρητικοί "φωνάζουν" για τον μη καταλογισμό πέναλτι από τον Καζναφέρη.
  • Μέτριο ματς σε άδειες εξέδρες έγινε στο Πειραϊκό ντέρμπι ανάμεσα στον Εθνικό και τον Ιωνικό στο Στάδιο Καραϊσκάκη. Οι δύο μονομάχοι είχαν από ένα ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι το πρώτο, όπου Σπάσιτς, Σίμοβιτς ήταν άστοχοι στην τελική προσπάθεια και οι Νικαιώτες στην επανάληψη με κύριο μοχλό τον Αντριόλι. Ανοιχτοί λογαριασμοί στη Νεάπολη.
  • Αν και με... μισή ομάδα η Ελευσίνα πέτυχε μεγάλη νίκη σε βάρος του Πανιωνίου με 3 - 1. Οι σταχυοφόροι που πιστοποίησαν τη σπουδαία τους φόρμα (σ.σ. στην κορυφή του πίνακα στη Β' Εθνική) άνοιξαν το σκορ στο 43' με τον Χόνι για να ζευγαρώσουν τα τέρματα στο 70' με τον Τζεβελέκη. Ο Αναστασόπουλος στο 85' ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο Θριάσιο Πεδίο, ενώ την ελπίδα στους κυανέρυθρους κράτησε ο Μπέργκενσεν που μείωσε τρία λεπτά αργότερα.
Ταπεινωτικές ήττες
  • Υπό το βλέμμα του νέου προπονητή Γιάννη Κυράστα (ήταν στην εξέδρα) ο Πανηλειακός έχασε... μόνο 1 - 0 στο Αιγάλεω από την ομώνυμη ομάδα. Οι Πυργιώτες ήταν εκτός τόπου και χρόνου και θα πρέπει να είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από την έκβαση του αγώνα. Το μοναδικό τέρμα για το "Σίτι" που έχασε γκολ με το... τσουβάλι πέτυχε στο 85' ο Νεοφώτιστος.
  • Η αλλαγή προπονητή λειτούργησε θετικά στην Καλαμαριά. Ο Απόλλωνας κάτω από τις οδηγίες του Νίκου Αλέφαντου "φιλοδώρησε" με τρία γκολ (3 - 0) την Καβάλα που μόνο με... μίνι θαύμα θα πάρει την πρόκριση για τους 16 του θεσμού.
  • Ηττα γνώρισε μια ακόμη ομάδα Α' Εθνικής από μια της Γ' κατηγορίας. Ο λόγος για την Παναχαϊκή που έχασε 1 - 0 στη Λάρισα από τον Απόλλωνα. Το γκολ για τους Θεσσαλούς πέτυχε στο 44' ο Γκιλέκας.
  • Μια από τα... ίδια και για τον Αθηναϊκό που με το ίδιο σκορ (1 - 0) έφυγε με σκυφτό κεφάλι από την Εδεσσα.
  • Στη Βέροια η τοπική ομάδα δεν μπόρεσε να διασπάσει την καλή άμυνα του Παναιτωλικού και έτσι το 0 - 0 δίνει δικαίωμα στην ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου να διεκδικήσει επί ίσοις όροις την πρόκριση στο Αγρίνιο.
  • Επιτέλους νίκη για τον Αρη στο Χαριλάου, έστω σε αγώνα Κυπέλλου. Οι κιτρινόμαυροι πέτυχαν σκορ ασφαλείας (2 - 0) κόντρα στον Ιάλυσο. Σκόρερ οι Μιρτσέκης 45' και Δαλκίδης 63'.
  • Χρειάστηκε να μείνει πίσω στο σκορ ο Πανσερραϊκός ώστε να πάρει μπροστά και κερδίσει με 2 - 1 τη Νίκη. Οι Βολιώτες αιφνιδίασαν και προηγήθηκαν με τον Τσουκαλά στο 72'. Τη νίκη στους Σερραίους έδωσαν στο 75' ο Ηπειρώτης και ο Πεμπές οκτώ λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα.
  • Τέλος, στον Εύοσμο ο Αγροτικός Αστέρας επικράτησε 1 - 0 της Αναγέννησης Καρδίτσας και πήρε ένα μικρό προβάδισμα στην υπόθεση πρόκριση.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ