Πέμπτη 20 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2 - 0
Αγνώριστοι και οι δύο...

Ολυμπιακός - Ηρακλής, πράξη δεύτερη χτες, στο Καυταντζόγλειο, μόνο που μπορεί οι πρωταγωνιστές να ήταν ίδιοι, αλλά αυτήν τη φορά το σενάριο ήταν διαφορετικό.

Αυτός που χαμογέλασε ήταν ο Ηρακλής αφού νίκησε τον Ολυμπιακό με 2 - 0 κάνοντας το πρώτο μεγάλο βήμα για την πρόκριση, ενώ παράλληλα πήρε και μια άτυπη ρεβάνς για τη βαριά ήττα στο πρωτάθλημα.

Οι Θεσσαλονικείς πήραν μια νίκη πέρα για πέρα δίκαιη, αφού από το πρώτο λεπτό επέβαλαν το ρυθμό τους στον αγώνα. Κυριάρχησαν στο χώρο του κέντρου ενώ έκαναν ό,τι ήθελαν την προβληματική χτες άμυνα του Ολυμπιακού.

Ο Κύπριος Κωνσταντίνου και ο πρώην "ερυθρόλευκος" Τάκης Γκώνιας αποτέλεσαν τις κύριες αιχμές του χτεσινού Ηρακλή, αφού με τις επελάσεις τους στην άμυνα των φιλοξενουμένων ήταν αυτοί που έβαλαν τις βάσεις για τη νίκη.

Οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς βρέθηκαν μακριά από τον καλό τους εαυτό που έδειξαν στον αγώνα της Κυριακής. Αμυντικά έμπαζαν από παντού και ιδιαίτερα από την αριστερή πλευρά, αφού ο Μίρσα Βαρεσάνοβιτς αποδείχτηκε αργός για να συγκρατήσει τους επιθετικούς του Ηρακλή. Μια από τα ίδια ισχύουν και για το κέντρο, που ήταν ανύπαρκτο, ενώ η επιθετική πρωτοβουλία που ανέπτυξαν στα πρώτα λεπτά της επανάληψης μάλλον φλύαρη μπορεί να χαρακτηριστεί...

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν αποφασιστικά το παιχνίδι φτάνοντος συχνά στην περιοχή του Κυριάκου Τοχούρογλου, χωρίς όμως να μπορούν να ανοίξουν το σκορ. Μάλιστα στο 31 είχαν δοκάρι με τον Χαντζίδη.

Δέκα λεπτά αργότερα όμως ο Κωνταντίνου έφυγε μόνος πίσω από την άμυνα του Ολυμπιακού και δε δυσκολεύτηκε να πλασάρει γράφοντας το 1 - 0.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που ξεκίνησαν πιο δυνατά στην επανάληψη προσπαθώντας να φτάσουν στην ισοφάριση αλλά ο Ηρακλής ήταν αυτός που σημείωσε το γκολ στο 67 με κεφαλιά του Ιεροκλή Στολτίδη μετά από κόρνερ. Προς το τέλος του παιχνιδιού ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε πετύχει κάποιο γκολ αν στο 90 ο Αλεξανδρής φαινόταν πιο ψύχραιμος.

Την κίτρινη κάρτα του διαιτητή Ψυχομάνη είδαν από τους γηπεδούχους οι Γκώνιας, Γιοβάνοβιτς, Δ. Παπαδόπουλος, ενώ από τους φιλοξενούμενους ο Τζόρτζεβιτς.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Καρκαμάνης, Σέμπος, Στολτίδης, Κωστής (75 Ενκαλέντε), Χαντζίδης (67 Ξανθόπουλος), Γιοβάνοβιτς (75 Ζιάκας), Χριστοδούλου, Κωνσταντίνου, Γκώνιας, Δ. Παπαδόπουλος, Τσούμπα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τοχούρογλου, Βαρεσάνοβιτς, Καραταϊδης, Ανατολάκης, Σαμπανάζοβιτς, Γεωργάτος, Αλεξανδρής, Αμανατίδης (60 Νινιάδης), Γιαννακόπουλος (75Καραπιάλης), Γκόγκιτς (67 Οφορίκουε), Τζόρτζεβιτς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ