Σάββατο 22 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργούν την Τρίτη οι δημόσιοι υπάλληλοι

Καταδικάζουν τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό και την εξοντωτική εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης. Σε μαζική συμμετοχή καλεί η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα"

Η πλήρης αντίθεση των εργαζομένων στο δημόσιο στην πολιτική της εξοντωτικής λιτότητας, επισημάνθηκε από τους εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ κατά τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, που έγινε ενόψει της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας την Τρίτη 25 του Νοέμβρη.Στις 11 το πρωί, την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση μπροστά στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ.

Στη συνέντευξη επισημάνθηκε ότι παραμένει αδιευκρίνιστο απ' την κυβέρνηση, ακόμα και το αν έστω και αυτό το 2,5% υπολογιστεί μόνο στον βασικό μισθό ή και στο λεγόμενο κίνητρο απόδοσης. Στην πρώτη περίπτωση, οι... αυξήσεις θα είναι ακόμη μικρότερες και θα φτάσουν στην καλύτερη περίπτωση το 2,1%.Ακόμα όμως και αν εφαρμοστεί το πιο "αισιόδοξο" σενάριο - του υπολογισμού δηλαδή στο σύνολο των αποδοχών - και πάλι η ονομαστική αύξηση που θα προκύψει είναι κατά πολύ μικρότερη απ' τις "δεσμεύσεις" του υφυπουργού Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη, κατά την τελευταία του συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ, που και αυτές είχαν απορριφθεί απ' τους εργαζόμενους. Για παράδειγμα, με βάση αυτό το σενάριο, ο μισθός του πρωτοδιοριζόμενου της κατηγορίας ΥΕ θα διαμορφωθεί στις 187.500 δραχμές, ενώ σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του υφυπουργού θα ανερχόταν στις 191.000 δραχμές.

Ταυτόχρονα σημειώθηκε ο άδικος και αντικοινωνικός χαρακτήρας του προϋπολογισμού και σημειώθηκε ότι με την αύξηση της παρακράτησης του φόρου, θα υπάρξει και ονομαστική μείωση στους μισθούς, πέρα απ' τις απώλειες στα πραγματικά εισοδήματα των εργαζομένων.

Ο Δ. Αγκαβανάκης,αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ και στέλεχος της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας", τόνισε ότι "οι εργαζόμενοι πρέπει και θα συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην αντιλαϊκή πολιτική. Να διεκδικήσουν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους και να αντισταθούν στα όσα χειρότερα έρχονται, όχι μόνο στα εισοδηματικά, αλλά και στις προσπάθειες για κατάργηση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων μέσα απ' τον "κοινωνικό διάλογο" της απάτης. Να καταδικάσουν όσους συμπράττουν στο έγκλημα σε βάρος των δικαιωμάτων τους, είτε μέσα, είτε έξω απ' τον "διάλογο" και να απαιτήσουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων".

Ο Γ. Κουτσούκος, πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, αναφερόμενος στο κατάπτυστο "Σύμφωνο Εμπιστοσύνης προς το 2000", το οποίο προσυπέγραψε η πράσινη πλειοψηφία της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ, είπε ότι "είναι κείμενο διακηρύξεων που δεν ικανοποιεί τα αιτήματά μας"! Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, έκανε λόγο για "αναξιοπιστία της κυβέρνησης", αλλά φρόντισε να προσθέσει: "Είμαστε μέσα στον "κοινωνικό διάλογο"".

Τα νοσοκομεία

Μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται την Τρίτη 25 του Νοέμβρη σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, εξαιτίας της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ