Κυριακή 23 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αγωνιστική δέσμευση

Η Προγραμματική Διακήρυξη των δυνάμεων που υποστηρίζονται από τη ΔΗΚΕΒΕ

"Δώσε την ψήφο σου στην πρόοδο και στην αντίσταση. ΟΧΙ στο συμβιβασμό και στην οπισθοδρόμηση". Μ' αυτό το μήνυμα καλούν οι συνδυασμοί που υποστηρίζει η Δημοκρατική Κίνηση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων (ΔΗΚΕΒΕ) τους επαγγελματίες και βιοτέχνες να συμμετέχουν μαζικά στις εκλογές των επιμελητηρίων, για την οικοδόμηση ενός σύγχρονου επιμελητηρίου που θα είναι δίπλα στον επαγγελματία και το βιοτέχνη.

Στο πρόγραμμά τους οι συνδυασμοί της ΔΗΚΕΒΕ τονίζουν ότι είναι υπόθεση του κάθε επαγγελματία και βιοτέχνη να αντισταθεί στην κυβερνητική πολιτική, να αντισταθεί στην επέλαση των μονοπωλίων και των πολυεθνικών, στην Ευρώπη της υποτέλειας, της ανεργίας και του αφανισμού των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, να παλέψει με την ψήφο του για τη συνεργασία των λαών της Ευρώπης, για να μην οδηγηθούν οι ΜΜΕ με το "φιλελευθερισμό του δικομματισμού στην οπισθοδρόμηση και στον αφανισμό".

Καλούν τους επαγγελματίες και τους βιοτέχνες να αναδείξουν το ρόλο που πρέπει να έχουν τα επιμελητήρια, να αποκαλύψουν την κυβερνητική πολιτική που είναι υποταγμένη στις λογικές της ΕΕ, στην κατάργηση της χρηματοδότησης των ΜΜΕ, στον αφανισμό των ΜΜΕ. Τους καλούν να ενισχύσουν με την ψήφο τους τις δυνάμεις που θέλουν να αξιοποιήσουν τους πόρους και το ανθρώπινο δυναμικό των επιμελητηρίων, προς μια άλλη κατεύθυνση από αυτή που έχουν επιλέξει οι σημερινές πλειοψηφίες των επιμελητηρίων. Ωστε τα επιμελητήρια:

  • Να είναι μια φωνή αντίστασης απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές.
  • Να στηρίζουν το συνδικαλιστικό κίνημα στους αγώνες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.
  • Να προβάλλουν και να αγωνίζονται για την εφαρμογή μιας αντιμονοπωλιακής οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής που θα είναι προς το συμφέρον όλων των επαγγελματιών και βιοτεχνών.
  • Να διεκδικούν κίνητρα για τη συνένωση των μικρών επιχειρήσεων.

Οι υποψήφιοι των συνδυασμών της ΔΗΚΕΒΕ δεσμεύονται απέναντι στους επαγγελματίες και τους βιοτέχνες να αγωνιστούν για τη λύση των προβλημάτων τους και για την αναβάθμιση των επιμελητηρίων σε ένα θεσμό σύγχρονο, αγωνιστικό, αποδεσμευμένο από κυβερνητικές πολιτικές, ανυποχώρητο στην υπεράσπιση των συμφερόντων τους. "θα παλέψουμε", τονίζουν, "για τη συνεννόηση και τη συμμαχία με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους νέους και τους συνταξιούχους, για να αντιμετωπίσουμε την πολιτική της ΕΕ, των μονοπωλίων και των πολυεθνικών που οδηγούν στη συρρίκνωση και στον αφανισμό των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Κεντρικός μας στόχος είναι η εφαρμογή ενός σχεδίου προγραμματισμένης ανάπτυξης, σχεδιασμένης οικονομίας, μέσα στην οποία η μικρή και μεσαία επιχείρηση θα έχει τη θέση που της αναλογεί. Επιδιώκουμε ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης των ΜΜΕ, για την αντιμετώπιση της εισβολής των ξένων προϊόντων και του αθέμιτου ανταγωνισμού, που δημιουργείται σε βάρος των μικρών επιχειρήσεων. Παλεύουμε για ένα χρηματοπιστωτικό σύστημα που θα βοηθήσει την ανάπτυξη της μικρή και μεσαίας επιχείρησης και δε θα κερδοσκοπεί σε βάρος της".

Οι συνδυασμοί της ΔΗΚΕΒΕ δεσμεύονται ότι αγωνίζονται για να ανατρέψουν:

  • Την άνιση και αβάσταχτη φορολογία που αφανίζει τις ΜΜΕ.
  • Τα αντισυνταγματικά και άδικα "αντικειμενικά κριτήρια".
  • Την επιβολή του 35%.
  • Τη φοροεισπρακτική πολιτική των Δήμων.
  • Το απάνθρωπο και εξοντωτικό ωράριο που επέβαλαν τα πολυκαταστήματα.
  • Την ασύδοτη δράση των πολυκαταστημάτων και των πολυεθνικών, που αφαιμάσσουν την εθνική οικονομία και συρρικνώνουν τις ΜΜΕ.
  • Την έλλειψη προστασίας της επαγγελματικής στέγης.
  • Την αποβιομηχάνιση, τις ανεξέλεγκτες εισαγωγές ξένων προϊόντων, την ανεργία, την καταστροφή της αγροτικής παραγωγής και την πολιτική λιτότητας.
  • Την υποβάθμιση του ασφαλιστικού συστήματος και τις συντάξεις πείνας στους συνταξιούχους.
  • Τη συνεχιζόμενη πολιτική λιτότητας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ