Τετάρτη 26 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αποφασιστική αντίσταση στην ΠΕΣΙΝΕ

Ανακοίνωση της ΚΟ ΠΕΣΙΝΕ του ΚΚΕ

Δριμύ "κατηγορώ" προς όλους όσοι ευθύνονται και ανέχονται την τρομοκρατία και τις αντεργατικές μεθοδεύσεις της ΠΕΣΙΝΕ,που - μέσω του προγράμματος"ΠΡΟΚΛΗΣΗ" - στοχεύει στη μείωση του προσωπικού κατά 300 άτομα και την πλήρη αναδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, απευθύνει, με ανακοίνωσή της, η ΚΟΒ ΠΕΣΙΝΕ του ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση καταγγέλλεται η ΠΕΣΙΝΕ "που αξιοποιεί με τον καλύτερο, γι' αυτή, τρόπο τους νόμους που της επιτρέπουν με μεγάλη ταχύτητα την προσφυγή στα δικαστήρια για να ποινικοποιήσει τους αγώνες", καταφέρνοντας να παίρνει αποφάσεις ευνοϊκές για την επιχείρηση, αφού είναι γνωστό ότι "όσες κινητοποιήσεις καταλήγουν στα δικαστήρια κρίνονται παράνομες και καταχρηστικές".

Καταγγέλλεται, επίσης, η κυβέρνηση και "τα δήθεν αντιπολιτευόμενα κόμματα", ότι "δε θέλουν και δεν μπορούν να πάνε κόντρα στις επιλογές των βιομηχάνων και της ΕΕ, αφού μαζί καταστρώνουν τα αντεργατικά σχέδια".

Κριτική ασκείται στο επιχειρησιακό σωματείο που "επέτρεψε στην ΠΕΣΙΝΕ να δημιουργήσει τετελεσμένα, με τα αργά αντανακλαστικά του - σε σημείο που να δημιουργεί ερωτηματικά αν πράγματι θέλει να παλέψει. Με την άρνησή του να καταδικάσει τους πραγματικούς δημιουργούς του προβλήματος. Με τη λαθεμένη τακτική του να κρατήσει επί 7 μήνες το ζήτημα εντός των ορίων της περιοχής, περιοριζόμενο σε τριμερείς "συμφιλιωτικές διασκέψεις" υπό τον υφυπουργό Εργασίας Χ. Πρωτόπαππα, ο οποίος συμβούλευσε "να τα βρείτε" αρνούμενος τη δική του ευθύνη".

Κριτική ασκείται και στους δήμους και τις κοινότητες της περιοχής "που έχουν πλέον ξεχάσει το ρόλο τους να προστατεύουν τα δικαιώματα των δημοτών τους", αλλά και προς τη συνδικαλιστική ηγεσία που "έχει τεράστιες, ίσως τις μεγαλύτερες ευθύνες, γιατί με τη ρεφορμιστική της στάση κουρέλιασε το ηθικό των εργαζομένων, γιατί με τη στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής - "σύμφωνο εμπιστοσύνης προς το 2000" - ακριβώς το στόχο των προγραμμάτων "ΠΡΟΚΛΗΣΗ" προωθούν".

Τελειώνοντας η ανακοίνωση τονίζει: "Μόνο μια ταξικά αποφασισμένη συνδικαλιστική ηγεσία μπορεί να αναλάβει αυτόν το ρόλο. Μόνο μια ταξικά προσανατολισμένη κυβέρνηση μπορεί να προωθήσει λύσεις υπέρ του λαού, να τολμήσει την αντιπαράθεση με το κεφάλαιο. Για να γίνουν όλα αυτά θα πρέπει να κατανοήσει ο εργαζόμενος, ο αγρότης, ο μικροβιοτέχνης ότι βασική προϋπόθεση είναι η ενίσχυση των δυνάμεων εκείνων που έχουν τη θέληση και μπορούν να αντιπαλέψουν με επιτυχία αυτές τις πολιτικές".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ