Παρασκευή 28 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε απεργία μαζί με τη ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ

Η κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στο Δημόσιο, την ίδια μέρα με τη ΓΣΕΕ και όταν θα συζητείται στη Βουλή ο νέος προϋπολογισμός, αποφασίστηκε κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ.Να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση, να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική μονόπλευρης λιτότητας και να προβάλλουν τα πραγματικά τους αιτήματα, καλεί τους δημόσιους υπάλληλους, η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, οι σύμβουλοι της "Αυτόνομης Παρέμβασης" εμφανίστηκαν να συγκρούονται μεταξύ τους, καθώς άλλοι ήταν λάβροι κατά της απεργίας και άλλοι την υποστήριζαν. Στη συνέχεια με πρόσχημα για διαδικαστικά προσχήματα που τους πρόσφερε η ΠΑΣΚ, αποχώρησαν και δε συμμετείχαν στη μυστική ψηφοφορία για την απεργία. Κατά της απεργίας τάχθηκαν ανοιχτά και οι σύμβουλοι των Αριστερών Συσπειρώσεων.

Η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα κατέθεσε πλαίσιο αιτημάτων για διεκδίκηση: Αυξήσεων 25%, θεσμοθέτηση γνήσιας ΑΤΑ, θεσμοθέτηση γνήσιων ελεύθερων συλλογικών συμβάσεων, δίκαιο φορολογικό σύστημα, αύξηση των δαπανών για υγεία - παιδεία - πρόνοια. Για πάλη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων υπηρεσιών, στη μερική απασχόληση και την προσπάθεια άρσης της μονιμότητας. Επίσης προτάθηκε να καταγγελθεί ο "κοινωνικός διάλογος" και το αντεργατικό "σύμφωνο εμπιστοσύνης προς το 2000" και να αποχωρήσει η ΑΔΕΔΥ τώρα απ' τον "διάλογο".

Σε μια προσπάθεια να μανουβράρει τις εσωπαραταξιακές αντιδράσεις και να πετύχει ενιαία στάση για παραμονή στον "κοινωνικό διάλογο", η ηγεσία της ΠΑΣΚ κατέθεσε πρόταση, όπου χαρακτηρίζεται το "σύμφωνο εμπιστοσύνης" σαν "κείμενο αρχών, που δεν απαντά στα αιτήματα των συνδικάτων και δε νομιμοποιεί μονομερείς ενέργειες της κυβέρνησης".

Από πλευράς ΔΑΚΕ και "Αυτόνομης Παρέμβασης", επικεντρώθηκε η κριτική αποκλειστικά και μόνο στο "σύμφωνο εμπιστοσύνης".

Με μεθόδευση της ΠΑΣΚ έγινε ψηφοφορία συνολικά για πλαίσιο αιτημάτων και"κοινωνικό διάλογο" και ψηφίστηκε η πρότασή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ