Παρασκευή 28 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δράση κατά των ΤΣΑ

Να μην εφαρμοστούν τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης στους Δήμους του Πειραιά, απαίτησε αντιπροσωπεία συνδικαλιστών από πρωτοβάθμια σωματεία του Πειραιά σε συνάντηση που είχε με τον νομάρχη Πειραιά Χρ. Φωτίου.Από την πλευρά του ο Χρ. Φωτίου είπε ότι η νομαρχία δεν έχει αποφασίσει υπέρ ή κατά της εφαρμογής των ΤΣΑ και ρίχνοντας το "μπαλάκι" στους δήμους, στους οποίους προωθούνται τα ΤΣΑ, υποστήριξε ότι η εφαρμογή τους είναι επιλογή των δημάρχων και των Δημοτικών Συμβουλίων και δεν μπορεί να τους κρίνει. Πρόσθεσε ότι αν του ζητηθεί από την κεντρική εξουσία να συντονίσει αυτή τη διαδικασία, θα το κάνει. Τέλος, στη σύσκεψη καταλήχτηκε να γίνει άμεσα Νομαρχιακό Συμβούλιο με θέμα τα ΤΣΑ και καλεσμένους όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Η ΤΕ Αρκαδίας της ΕΣΑΚ

Την κυβέρνηση, αλλά και τους τοπικούς παράγοντες που επιδιώκουν με γοργούς ρυθμούς να εφαρμόσουν τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης στην Αρκαδία καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΤΕ Αρκαδίας της ΕΣΑΚ,με αφορμή ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί σήμερα και αύριο στην Τρίπολη για την προώθηση των ΤΣΑ.

"Με τα ΤΣΑ - σημειώνεται στην ανακοίνωση - κυβέρνηση, βιομήχανοι και ΕΕ στοχεύουν στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, του 8ωρου, του 5νθήμερου, επιδιώκουν την ελαστικοποίηση του χρόνου απασχόλησης, την κατάργηση πληρωμής των υπερωριών, τη μείωση των ωρών απασχόλησης με παράλληλη μείωση των αποδοχών, την απαλλαγή πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών από τους εργοδότες, πράγμα που θα έχει ολέθριες συνέπειες για το ΙΚΑ".

Τέλος, η ΤΕ Αρκαδίας της ΕΣΑΚ καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία και τους εργαζόμενους να καταγγείλουν αυτές τις μεθοδεύσεις και να δυναμώσουν την ταξική αγωνιστική τους ενότητα "γιατί δε διαπραγματευόμαστε καμιά από τις κατακτήσεις μας".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης προωθεί ο νομάρχης (2001-06-20 00:00:00.0)
Εκλέγουν νέα διοίκηση (2000-05-24 00:00:00.0)
Σε σύσκεψη τα σωματεία του Πειραιά (1998-06-27 00:00:00.0)
Προωθούνται ολοταχώς τα ΤΣΑ (1998-01-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ