Κυριακή 30 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΗΜΗΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ
Πηγή ανυπολόγιστων κινδύνων η νέα δομή του ΝΑΤΟ

Μιλούν στο "Ρ" ο Ορ. Κολοζώφ, πρώην υπουργοί και υφυπουργοί Ι. Βαρβιτσιώτης, Γ. Καψής και Ν. Κουρής, καθώς και οι πρώην αρχηγοί Γενικών Επιτελείων Χρ. Λυμπέρης, Λ. Βασιλικόπουλος και Λ. Σκαρβέλης

Γενικεύεται το κύμα ανησυχίας και αντιδράσεων απέναντι στην επικείμενη αποδοχή και εφαρμογή της νέας δομής του ΝΑΤΟ, που - εκτός των άλλων - θα οδηγήσει στην ελληνοτουρκική συγκυριαρχία στο Αιγαίο, υπό την αμερικανική εποπτεία και κηδεμονία και ουσιαστικά, στον παραπέρα, δραστικό περιορισμό της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας. Οι αποφάσεις, που πρόκειται να παρθούν στις 2 και 3 Δεκέμβρη, στη Σύνοδο των Υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ, μετατρέπουν πλήρως την Ελλάδα σε ΝΑΤΟικό προτεκτοράτο - ορμητήριο της "νέας τάξης πραγμάτων" και η κυβέρνηση δεν έχει την παραμικρή εξουσιοδότηση από κανέναν, για να βάλει την υπογραφή της. Στα πλαίσια αυτά, η πρόσφατη πρόταση του ΚΚΕ, για μια σε βάθος συζήτηση και τοποθέτηση της Βουλής, πριν τη Σύνοδο των Υπουργών Αμυνας, που κατέθεσε η ΓΓ του Κόμματος στο προεδρείο του Σώματος, αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Για τα σοβαρά αυτά ζητήματα μιλούν στο "Ρ" και επισημαίνουν τους κινδύνους ο Ορ. Κολοζώφ,μέλος του ΠΓ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, οι πρώην υπουργοί και υφυπουργοί Ι. Βαρβιτσιώτης,Γ. Καψής,Ν. Κουρής και οι πρώην αρχηγοί Γενικών Επιτελείων Χρ. Λυμπέρης,Λ. Βασιλικόπουλος,Δ. Σκαρβέλης.Η ενεργοποίηση του λαϊκού παράγοντα ενάντια σε όσα εξυφαίνονται σε βάρος της Ελλάδας, που υποθηκεύουν το μέλλον του ελληνικού λαού και εκθέτουν τη χώρα σε σοβαρότατους κινδύνους, γίνεται σήμερα περισσότερο επιτακτική και αναγκαία.


ΣΕΛ.  3,    10   -   12

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ