Τρίτη 2 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα

"Να στηρίξουν ένα εγχείρημα, από το οποίο άντλησαν σημαντικά οφέλη τα τελευταία χρόνια" κάλεσε τους μεγαλοβιομήχανους και μεγαλέμπορους τις προάλλες ο πρωθυπουργός, από το βήμα του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητήριου. Και δεν έχει άδικο ο άνθρωπος. Η πολιτική της κυβέρνησής του είναι δογματικά προσηλωμένη στην πολύμορφη εξυπηρέτηση της ολιγαρχίας.

Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί και η επιχείρηση ΑΡΓΥΡΟΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΩΝ και ΒΑΡΥΤΙΝΗΣ, της γνωστής οικογένειας των Κυριακοπουλαίων, που έχουν στην ιδιοκτησία τους και τα μεταλλεία "ΑΕΜ Βωξίται Παρνασσού". Ο κύκλος εργασιών, λοιπόν, της προαναφερόμενης επιχείρησης, για το τρέχον έτος, θα ξεπεράσει τα 24 δισ. δραχμές, ενώ τα κέρδη της αναμένεται να φτάσουν τα 4,5 δισεκατομμύρια. Βέβαια, για να επιτευχθούν οι "υψηλοί αυτοί στόχοι", χρειάστηκε να ενισχυθεί η "ανταγωνιστικότητα" και να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα μείωσης του "υψηλού κόστους εργασίας". Ετσι εφαρμόστηκε ένα πρόγραμμα "αναδιάρθρωσης" των εργασιακών σχέσεων, το οποίο περιλάμβανε την απόλυση περισσότερων από 160 εργατών μέχρι σήμερα, μεγάλο αριθμό διαθεσιμοτήτων, ανάληψη των δουλιών από εργολάβους κλπ.

Η κυβέρνηση έδωσε όλη της τη βοήθεια, σ' αυτές τις αντεργατικές επιλογές της οικογένειας. Ο υφυπουργός Εργασίας έγινε ο "μεσάζων" της προώθησής τους, η "πράσινη" πλειοψηφία του ΕΚ Φθιώτιδας είχε το ρόλο του αναχώματος απορρόφησης των εργατικών αντιδράσεων, ο δε νομάρχης και η "πράσινη" πλειοψηφία του ΔΣ Αμφισσας ανέλαβαν το ρόλο του αποπροσανατολισμού των εργαζόμενων και της λαϊκής αντίστασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ