Τρίτη 2 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΝΟ
Αγώνας κατά της νοθείας και των αποκλεισμών

Συγκέντρωση οργανώνουν την Πέμπτη ΠΕΜΕΝ - "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ". Συμμετέχουν πολλά ακόμα σωματεία του Πειραιά

Να αποκρούσουν αγωνιστικά τις μεθοδεύσεις για τη νόθευση του συσχετισμού δύναμης στο 25ο Πανναυτικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας,καλούνται οι ναυτεργάτες. Ειδικότερα, τα ναυτεργατικά σωματείαΠΕΜΕΝ και "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ"καλούν τους ναυτεργάτες να συγκεντρωθούν στις 10 το πρωί μεθαύριο Πέμπτη - πρώτη μέρα των εργασιών του Συνεδρίου - έξω από την αίθουσα τελετών του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας,όπου θα διεξαχθεί το Συνέδριο. Δίπλα στους ναυτεργάτες θα βρεθούν και οι άλλοι εργαζόμενοι του Πειραιά. Πάνω από 20 πρωτοβάθμια σωματεία έχουν αποφασίσει να συμμετέχουν στην αγωνιστική κινητοποίηση,απαιτώντας τον εκδημοκρατισμό του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, επειδή η μη εφαρμογή της απλής αναλογικής από όλα τα ναυτεργατικά σωματεία νοθεύει τους συσχετισμούς δύναμης και του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.

Στο μεταξύ, σήμερα στις 9 το πρωί θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ, όπου ο γενικός γραμματέας θα παρουσιάσει την εισήγηση για τον απολογισμό και προγραμματισμό δράσης της διοίκησης που θα εγκριθεί στο Συνέδριο. Οπως επισήμανε ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ, Γιώργος Τούσας,"πρόκειται για έναν ευνουχισμένο προγραμματισμό, στον οποίο δεν αναφέρεται λέξη που να έχει σχέση με αγώνες για την υπεράσπιση των συμφερόντων των ναυτεργατών. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι έχουμε μπροστά μας την πιο άγρια και ολομέτωπη επίθεση εναντίον των ναυτεργατών. Η εισήγηση αυτή και οι επιχείρηση αποκλεισμού δημοκρατικά εκλεγμένων αντιπροσώπων, φανερώνει έμπρακτα ότι σκοπός της πλειοψηφίας είναι να "απαλλάξει" την Ομοσπονδία από προηγούμενες αποφάσεις που αφορούσαν την υπεράσπιση των ναυτεργατικών δικαιωμάτων και να ισχυροποιήσει τους δεσμούς της με τους εφοπλιστές και την κυβέρνηση".

Με ανακοίνωσή της η Ναυτεργατική Συνδικαλιστική Κίνηση σημειώνει: "Το μαύρο μέτωπο υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας - εφοπλιστών - νόθας διοίκησης της ΠΝΟ προκλητικά επιχειρούν τη νόθευση του συσχετισμού δύναμης στο Συνέδριο της ΠΝΟ και στις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις". "Οι υποταγμένες - συνεχίζει - συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ και Αυτόνομης Παρέμβασης σε ρόλο "Εφιάλτη" στο ναυτεργατικό συνδικαλιστικό κίνημα έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο τα τελευταία χρόνια. Συμμετέχουν στις παρασκηνιακές συμφωνίες με τους εφοπλιστές και το ΥΕΝ για τη διατήρηση της άθλιας - νόθας κατάστασης στην ΠΝΟ, για να πετάξουν τους ναυτεργάτες από τα καράβια". Η ΝΣΚ καλεί τους ναυτεργάτες να μη νομιμοποιήσουν το "Συνέδριο - παρωδία", όπως το χαρακτηρίζει και προειδοποιεί ότι οποιαδήποτε ενέργεια αποκλεισμού δημοκρατικά εκλεγμένων αντιπροσώπων στο Συνέδριο θα "τσακιστεί" με την παρέμβαση των ναυτεργατών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάλεσμα επαγρύπνησης ενάντια στους τυχοδιωκτικούς σχεδιασμούς του μηχανισμού των εφοπλιστών (2019-12-17 00:00:00.0)
Παρέμβαση στην ΠΝΟ ενάντια στη νοθεία και τον εκφυλισμό (2017-11-30 00:00:00.0)
Η οργανωμένη πάλη των ναυτεργατών να ανατρέψει τον αρνητικό συσχετισμό (2017-11-01 00:00:00.0)
Διαιώνιση της νόθας κατάστασης (2002-10-30 00:00:00.0)
Μια παρωδία υπό αστυνομικό κλοιό! (1997-12-05 00:00:00.0)
Καλύπτει τη νοθεία (1995-02-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ