Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΦΟΡΟΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
Αρχισε η αποστολή των πρώτων ειδοποιητηρίων

Στον "κυκεώνα" της συμπλήρωσης της δήλωσης Φόρου Μεγάλης Περιουσίας για το 1997, μπαίνουν εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, αφού ξεκίνησε ήδη από το Κέντρο Πληροφορικής του υπουργείου Οικονομικών (ΚΕΠΥΟ) η αποστολή των πρώτων 50.000 περίπου ειδοποιητηρίων στους φορολογούμενους που εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα αφορολόγητα όρια. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις, πάνω από 200.000 ιδιοκτήτες ακινήτων αναμένεται να κληθούν να υποβάλουν δήλωση ΦΜΑΠ και να πληρώσουν το φόρο που τους αναλογεί.

Στα πλαίσια αυτά το υπουργείο Οικονομικών απέστειλε εγκύκλιο στις αρμόδιες υπηρεσίες με διευκρινιστικές οδηγίες σχετικά με τη διαδικασία υποβολής δήλωσης Φόρου Μεγάλης Περιουσίας έτους 1997 από φυσικά πρόσωπα και κοινοπραξίες.

Στην εγκύκλιο υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του φορολογικού νόμου υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης είναι:

  • Τα φυσικά πρόσωπα που η αξία της ακίνητης περιουσίας τους υπερβαίνει το ποσό των 60 εκατομ. δρχ. Σε περίπτωση συζύγων θα πρέπει το άθροισμα της αξίας της περιουσίας και των δύο συζύγων να είναι μεγαλύτερο από 120 εκατομ. δρχ. (συν 20 εκατομ. δρχ. για καθένα από τα ανήλικα τέκνα).
  • Ολα τα νομικά πρόσωπα και οι κοινωνίες Αστικού Δικαίου.
  • Καθένας που καλείται με έγγραφο από τον προϊστάμενο δημόσιας οικονομικής υπηρεσίας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ