Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Κινηματογραφιστής" και προβολές

Ενα νέο διμηνιαίο περιοδικό για τα οπτικοακουστικά πρόκειται να κυκλοφορήσει από το Γενάρη του 1998, φιλοδοξώντας να αποτελέσει ένα εξειδικευμένο έντυπο που θα απευθύνεται στους κινηματογραφιστές όλων των ειδικοτήτων, στους σπουδαστές των οπτικοακουστικών κτλ. Η ύλη του "Κινηματογραφιστή" θα περιλαμβάνει αναλυτικά ρεπορτάζ για γυρίσματα ταινιών, για νέες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές, για τα σημαντικότερα διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου, συνεντεύξεις καλλιτεχνών και τεχνικών του χώρου, παρουσιάσεις μηχανημάτων και σύγχρονης κινηματογραφικής τεχνολογίας, κριτικές και σχόλια, ενημέρωση για ευρωπαϊκά προγράμματα στο οπτικοακουστικό, διανομές ταινιών, οδηγούς αγοράς, μικρές αγγελίες κ. ά.

Ενα μέρος της ύλης θα αποτελεί συνεργασία με το περιοδικό "American Cinematographer". Το δοκιμαστικό τεύχος του περιοδικού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ρεπορτάζ από τα γυρίσματα της νέα ταινίας του Παντελή Βούλγαρη,συνέντευξη με τον Αρτούρο Ριπστάιν,το post produktion της νέας ταινίας του Νίκου Περάκη,συνεντεύξεις των υποψήφιων για Οσκαρ διευθυντών φωτογραφίας, συνέντευξη του διευθυντή φωτογραφίας Αγγελου Βισκαδουράκη,παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος "Media II" και του Πολυνομοσχεδίου του ΥΠΠΟ σχετικά με τον κινηματογράφο, άρθρο για τη σκηνογράφο Αναστασία Αρσένη και έκθεση της νέας κινηματογραφικής τεχνολογίας.

  • Με αφορμή το αφιέρωμα στον Κλοντ Σαμπρόλ,που έγινε στο πλαίσιο του 38ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών διοργανώνει μια αναδρομή στον Γάλλο σκηνοθέτη από 2-10/12. Το πρόγραμμα των προβολών: Σήμερα, 8μμ "Les Godelureaux", 10μμ "Σατανικός εκβιαστής". 4/12 8μμ "Μαρί Σαντάλ εναντίον δρος Κα", 10μμ "Οι ελαφίνες". 5/12, 8μμ "Η άπιστη γυναίκα", 10μμ "Να πεθάνει το κτήνος". 6/12, 6μμ "Ο χασάπης", 8.15μμ "Ο χωρισμός", 10μμ "Λίγο πριν νυχτώσει". 7/12, 6μμ "Ματωμένος γάμος", 8.15μμ "Επιχείρηση μηδέν" (χωρίς υπότιτλους), 10μμ "Violette Noziere" (χωρίς υπότιτλους). 8/12, 8μμ "Betty", 10μμ "Poulet au vinaigre". 9/12, 8μμ "Μάσκες", 10μμ "Une affaire de femmes". 10/12, 8μμ "Σε ζηλεύω", 10μμ "Η τελετή". Γενική είσοδος 1.500 δρχ. Με την επίδειξη της κάρτας IFA 1.000 δρχ. ταινία του Ντάνι Λέβι "Αγια Νύχτα" προβάλλεται στο Ινστιτούτο Γκαίτε (Ομήρου 14-16) σήμερα (8μμ), στο πλαίσιο του αφιερώματος "Καιρός να γελάσουμε, νέες γερμανικές κωμωδίες".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ