Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Αριστείον '97" στη Θεσσαλονίκη

Το "Ολύμπιον" της Θεσσαλονίκης θα φιλοξενήσει, στις 7 Δεκέμβρη (7μμ), την τελετή απονομής των Ευρωπαϊκών Βραβείων Λογοτεχνίας και Μετάφρασης "Αριστείον '97".

Τα βραβεία θα απονείμουν ο γενικός διευθυντής της Ουνέσκο, Φεντερίκο Μαγιόρ,και ο υπουργός Πολιτισμού, Ε. Βενιζέλος,ενώ η τελετή θα περιλαμβάνει και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με το "Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο" και τον Μιχάλη Κωνσταντινίδη.

Τα φετινό Βραβείο Λογοτεχνίας απονέμεται στον Ιταλό συγγραφέα Αντόνιο Ταμπούκι για το βιβλίο του "...έτσι ισχυρίζεται ο Περέιρα" και το Βραβείο Μετάφρασης στον Γερμανό συγγραφέα Χανς Κρίστιαν Εζερ για τη μετάφραση στα γερμανικά του έργου του Ιρλανδού συγγραφέα Πάτρικ Μακ Κέιμπ "Ο γιος του κρεοπώλη".

Πριν από την τελετή απονομής διοργανώνονται και οι εξής εκδηλώσεις: Στις 5/12,στο βιβλιοπωλείο "Ιανός" (Αριστοτέλους 7) θα παραβρεθεί ο Αντόνιο Ταμπούκι για την παρουσίαση της ελληνικής μετάφρασης του βιβλίου του. Στις 6/12,στο Ιταλικό Ινστιτούτο (Φλέμιγκ 1Β) θα προβληθεί η ταινία βασισμένη στο βιβλίο του βραβευόμενου Ιταλού συγγραφέα, με πρωταγωνιστή τον Μαρτσέλο Μαστρογιάνι.Τέλος, στις 7/12 (5.30μμ) στο Ινστιτούτο Γκαίτε (Λεωφόρος Νίκης 13) θα παρουσιαστεί το έργο του Χαν Κρίστιαν Εζερ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ